La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

31/JUL/2018

Es presenta la Banda Simfònica de les Terres de l´Ebre (BSTE)

El concert de presentació es va celebrar aquest passat diumenge a l´auditori de la Fila. El nou projecte musical està integrat per joves músics del nostre territori


Aquest passat diumenge, començava a caminar un nou projecte musical: es presentava la Banda Simfònica de les Terres de l´Ebre (BSTE), una nova formació integrada per joves músics del nostre territori. Els promotors d´aquesta iniciativa han estat els músics de la Unió Filharmònica d´Amposta, Guillem Duran i Àlex Rodríguez i els músics de la Lira Ampostina, Denís Casanova i Paula Royo.

Durant tot el cap de setmana i sota la direcció de l´ampostí Sergi Costes Ferré, que ha actuat com a director convidat en el concert de presentació, els músics han estat treballant intensament un repertori marcadament ebrenc, ja que les quatre obres escollides han estat escrites per compositors del nostre territori.

Al concert, que començava a les set de la tarda a l´auditori de la Fila, hi van participar uns 80 músics de les Terres de l´Ebre, entre els quals els components de la Banda de Música de la Unió Filharmònica Aida Beltri, Núria Campos, Marc Lluís, Ferran Gisbert, Roser Carceller, Joel Alonso, Lionel Beltran, Pep Dámaso, Miquel Campos, Jofre Fortuño, Biel Fortuño, Guillem Duran, Josep Subirats i Àlex Rodríguez.

El pasdoble "Paco i Rovira", d´Antoni Alburquerque, director de l´Agrupació Musical Rapitenca encetava la primera part del concert. Tot seguit, l´obra "Víkings: The Legend", un episodi simfònic del compositor i músic de la Unió Filharmònica, Lionel Beltran-Cecília.

La segona part va començar amb la "Llegenda de Sant Jordi", suite descriptiva del compositor i músic de la Unió Filharmònica Tomàs Simón Plazas. L’última de les obres interpretades fou la suite simfònica "Montsià", de Carles Royo Baiges, director de la Banda de Música de la Unió Filharmònica.

El públic assistent va respondre amb llargs aplaudiments al que va ser un magnífic concert de presentació, tant pel que fa a la interpretació dels instrumentistes com per la qualitat de les obres escollides. Un immillorable començament per a la nova formació que aglutina joves amb grans inquietuds i amb molt de futur professional en el món de la música i que són, en gran part, el fruit de la incansable tasca que fan les escoles de música, bandes i societats del nostre territori.

Per acabar, des de la Fila felicitem als promotors, al director convidat, als compositors i a tots els músics que han participat en aquest nou projecte musical i els encoratgem a seguir enriquint la vida cultural i social del nostre país.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Notícies > Es presenta la Banda Simfònica de les Terres de l´Ebre (BSTE) 



T´agrada cantar?