La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

11/NOV/2019

Viatge a Buda arriba a Amposta

La Fila rebrà aquest diumenge 17 de novembre el nou espectacle dels Quicos, un muntatge amb orígens a la Festa del Mercat a la Plaça

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Notícies > Viatge a Buda arriba a Amposta


Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries presentaran a Amposta el seu nou disc i espectacle ‘Viatge a Buda’: un viatge al passat per recuperar el futur. Amb un curtmetratge inclós (mut i en blanc i negre), els Quicos reivindiquen la cançó com a eina per viure millor, al temps que alerten de la necessitat de cuidar el planeta on vivim. Com a exemple local, però amb pensament global, parlen de Buda: l’illa més gran de Catalunya, ubicada a la desembocadura de l’Ebre entre la mar i els dos braços del riu, amenaçada per la regressió i el canvi climàtic.

Tot això, en un concert que combina una posta en escena cinematogràfica amb un repertori ple de cançons noves i ritmes diversos. Molta frescor i idees que volen mostrar que els Quicos (Premi Nacional de Cultura) es troben també en un gran moment creatiu.

Fidels a la seua tradició de convertir cada disc en un espectacle, han preparat un muntatge on interpreten absolutament totes les cançons del seu nou treball discogràfic a través d’una escenografia que ens transporta al 1926, l’any que va morir Antoni Gaudí atropellat per un tramvia i en que van ser inaugurats el Metro Transversal de Barcelona i el Carrilet de la Cava. L’element principal de la posada en escena és una pel.lícula muda, dirigida per Jaume Moya (Films Nòmades), gràcies a la qual els espectadors podran veure com era el mític Gegant de Ferro (el far més alt del món en el seu temps) i el llegendari Vapor Anita (un barco de vapor que navegava per l’Ebre).

L’espectacle es podrà veure a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta el 17 de novembre a les 19h.


Viatge de tornada als orígens

L’arribada del Viatge a Buda a Amposta és segons els seus autors un retorn al lloc on van sorgir algunes de les idees embrionàries del nou espectacle, que naixen a partir de l’encàrrec que la Festa del Mercat a la Plaça va fer als Quicos l’any 2017: “Fa prop de 3 anys, la ‘Festa del Mercat a la Plaça’ ens va proposar fer un espectacle sobre l’arribada de la llum a la ciutat. Allí van nàixer algunes idees que avui són l’embrió del nostre Viatge a Buda. Per exemple, la pel·lícula muda que ens va fer Jaume Moya o l’elecció del temps històric on es desenvolupa el relat. És per això que ens fa il·lusió tornar al lloc on ens vam motivar tant per a la creació del nou projecte”, explica Arturo Gaya (Quico el Célio).




T´agrada cantar?