La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

14/NOV/2019

L’Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta organitza el curs de cant popular i folklore «La cançó i el cicle de la terra»

L’objectiu del curs és aprofundir en la cultura i les tradicions de la regió cultural de l’Ebre a a través del cançoner popular i el curs de l’any i el cicle de la terra, així com recuperar el sentit de la festa popular

L’objectiu del curs és aprofundir en la cultura i les tradicions de la regió cultural de l’Ebre a a través del cançoner popular i el curs de l’any i el cicle de la terra, així com recuperar el sentit de la festa popular. L´impartirà el músic Arturo Gaya, i consta de 25 hores repartides en 6 sessions, cadascuna amb entitat pròpia pel que fa als continguts i amb pràctica de cant seqüenciada.

  • Solstici d’hivern. El cicle festiu de la terra. La llum que naix. La festa més universal. El cicle de nadal. Nadales de la regió de l’Ebre. Aubades de Nadal. La gran festa de Sant Antoni. Versots. Oracions de sant. Pràctica de cant.
    Data: 14 de desembre de 2019.

  • La Cultura Popular i el curs de l’any. Folklore i folklorisme. El sentit de la festa. Xalar, treballar i pregar. El poder de la cançó i la recuperació de l’hàbit de cantar. La reproposta. Pràctica de cant.
    Data: 11 de gener de 2020.

  • La cançó improvisada. Repertoris, tècnica i pràctiques d’improvisació. Jota, fandango, bolero, cant de treball, corranda, estil, nyacra, aubada, havanera, rumba. Pràctica d’improvisació.
    Data: 1 de febrer de 2020.

  • Equinoci de primavera. El calendari de la lluna. Carnaval i Quaresma. Preparar la terra. Cançons d’enramada. Cançons amoroses. Cants de treball: llaurar. Goigs. Cançons de picar moles. Pràctica de cant.
    Data: 29 de febrer de 2020.

  • Solstici d’estiu. La gran festa del sol. L’oci i els dies de festa. Les festes patronals i la nova festa major. Les aubades. Cançons de ronda. Cançons de festa. Romanços de cec. Pràctica de cant.
    Data: 28 de març de 2020.

  • Equinoci de tardor. Tots Sants i el record als difunts. Rebre els fruits de la terra. Cançons de verema, cançons de plegar olives. Jotes i cants de treball: segar, recollir. Cants d’era. Bressols. Pràctica de cant.
    Data: 18 d’abril de 2020.


El curs té un preu de 70 euros i s’inclou com una activitat reconeguda pel Departament d´Educació en el marc del pla de formació de la zona del Montsià. Es realitzarà a les instal·lacions de l’Escola de Música de la Fila els dissabtes en horari de 10.30 h a 13.30 h.

Les inscripcions es poden fer fins el 13 de desembre de 2019 a www.lafila.cat/inscripcions. Els docents que vulguin assistir al curs hauran de formalitzar la inscripció a través del web del Serveis Educatius del Montsià.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Notícies > L’Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta organitza el curs de cant popular i folklore «La cançó i el cicle de la terra»






T´agrada cantar?