La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

2/ABR/2020

Les Societats Musicals demanen ajudes específiques per a la música i la cultura pel Covid-19

La crisi pel virus afecta el projecte social, educatiu i cultural que desenvolupen 1.100 societats musicals, amb 80.000 músics, 120.000 alumnes d´escoles de música i 1.000.000 de socis.

  • La Confederació Espanyola de Societats Musicals demana solucions urgents que assegurin la supervivència, continuïtat i sostenibilitat de músics, intèrprets, treballadors d´empreses vinculades i professors d´escoles i centres de música. 

  • La crisi pel virus afecta el projecte social, educatiu i cultural que desenvolupen 1.100 societats musicals, amb 80.000 músics, 120.000 alumnes d´escoles de música i 1.000.000 de socis. 

  • El Covid-19 ha colpejat brutalment la música a partir de la suspensió de totes les activitats culturals i multitud d´ajornaments o cancel·lacions, amb el consegüent impacte en amateurs i professionals. 

  • Alemanya i França fan front a la crisi per tal de no deixar a l´estacada un sector, angoixat per la paralització i la incertesa sobre el seu futur. La ministra de cultura alemanya afirma que han de rebre "un suport massiu".


La Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), en nom i representació, entre d’altres, de la Federació Catalana de Societats Musicals, sol·licita al Govern espanyol ajudes específiques per al col·lectiu i que sigui sensible amb la greu situació de la cultura en general, i de la música en particular, per la crisi generada pel Covid-19 que afecta el projecte social, educatiu i cultural que desenvolupen 1.100 societats musicals, amb 80.000 músics, 120.000 alumnes d´escoles de música i 1.000.000 de socis, agrupades en les diverses federacions territorials existents a l´Estat espanyol.

Proposa que totes les administracions, central, autonòmiques i locals, posin en marxa un pla de xoc que eviti la ruïna d´un sector amb milers d´associacions, formacions, artistes, intèrprets, empreses, mitjans de comunicació, professors, treballadors... més enllà dels assumptes transversals que aborda el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l´impacte econòmic i social.

El Covid-19 ha colpejat brutalment la música a partir del tancament d´auditoris, sales, teatres ..., la suspensió de totes les activitats culturals i multitud d´ajornaments o cancel·lacions, amb el consegüent impacte en el sector tant en el vessant amateur com professional. Per això, l´entitat considera necessari donar solucions urgents que assegurin la supervivència, continuïtat i sostenibilitat de músics, artistes, treballadors d´empreses vinculades i professors d´escoles i centres de música, entre d´altres.

Països europeus com Alemanya i França han iniciat diverses accions per enfrontar la crisi i no deixar la indústria "a l´estacada". La ministra de Cultura alemanya, Monika Grütters, ha garantit un programa de supervivència a què es pot acollir un sector angoixat per la paralització i la incertesa sobre el seu futur. Grütters ha assegurat que "les indústries culturals i creatives han de rebre un suport massiu urgentment", i que treballaran per impulsar mesures de liquiditat que compensin les conseqüències d´una epidèmia amb "un impacte inimaginable"; en institucions, artistes i treballadors.

El Ministeri de Cultura francès admet que el sector ha estat particularment afectat per la propagació del Covid-19 i ha habilitat diverses adreces de correu per informar els professionals de diferents àmbits. Franck Riester, titular del Departament, va anunciar recentment una ajuda d´emergència de 22 milions d´euros per evitar la desaparició d´estructures culturals i defugir el perill que amenaça el model cultural francès.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Notícies > Les Societats Musicals demanen ajudes específiques per a la música i la cultura pel Covid-19






T´agrada cantar?