La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

26/SET/2010

LA BANDA DE MÚSICA A SANT PERE DE TORELLÓ

Per tercer any consecutiu, la Banda de Música de la Fila ha participat en les Festes de Sant Pere de Torelló. Amplia la notícia i visualitza les fotos.

A les 8.15 h del matí sortia l´autocar des de la Fila en direcció a aquest municipi de la comarca d´Osona. Tot i que ens separen 255 km, finalment no vàrem arribar fins quasi a la 1 del migdia. La parada obligatòria per esmorzar i un petit embolic amb el GPS i les sortides i entrades d´autovies, va provocar que el viatge fos més llarg que l´habitual.

Tan aviat es van descarregar els instruments de l´autocar els músics es van preparar per començar el concert a la plaça de l´Ajuntament que va iniciar-se amb el pasdoble La Canyada, seguit de la sardana Dalt Les Gavarres, l´obertura de la sarsuela La boda de Luís Alonso i la coneguda marxa El Sitio de Zaragoza. El director, Carles Royo, va explicar que l´any passat un persona del públic li va comentar que aquesta obra agradava molt a la gent de Sant Pere i el director s´ho va apuntar amb la intenció de poder-la oferir enguany, com així va ser.

Per acabar el concert (que a petició de l´organització és un concert curt, d´uns 30 minuts), la Banda de Música va interpretar l´Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors.

Tot seguit, els músics es van dirigir al nou Casal de Jubilats on van dinar l´entrepà que l´organització havia preparat i van descansar durant uns minuts abans de començar, al voltant de les 3 de la tarda, els Llevants de Taula, la cercavila que transcórrer pels carrers d´aquest petit municipi amb l´objectiu que el so de la música faci aixecar de la taula als veïns que estan acabant de dinar.

Per fer possible que la música soni quasi tots els carrers de Sant Pere, la Banda de Música es divideix en dos formacions (els més grans, amb Carles Royo i els més joves, amb Sinto Gisbert). Un cop acabada la cercavila, els músics van descansar uns minuts i van dirigir-se fins l´autocar que els va portar cap a Amposta, on s´arribava al voltant de les 9 de la nit.
 
La Banda de Música de la Fila a Sant Pere de Torelló


T´agrada cantar?