La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

6/GEN/2011

LA BANDA DE MÚSICA A LA CAVALCADA DE REIS D´IGUALADA

El passat 5 de gener a les 2 del migdia, l’autocar amb els músics de la Banda de Música de la Fila, sortia d’Amposta en direcció a Igualada per participar en la cavalcada de Reis d’aquesta població.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > LA BANDA DE MÚSICA A LA CAVALCADA DE REIS D´IGUALADAEl passat 5 de gener a les 2 del migdia, l’autocar amb els músics de la Banda de Música de la Fila, sortia d’Amposta en direcció a Igualada per participar en la cavalcada de Reis d’aquesta població. L’autocar arribava al voltant de les 5 de la tarda a la capital de l’Anoia i tan bon punt va arribar, els músics es van concentrar a l’escenari juntament amb les altres dues formacions participants (la Banda de Música d’Igualada i la Banda de Música de Jaca) per interpretar dos pasdobles.

En el mateix escenari l’alcalde del municipi va rebre als Reis d’Orient i a les 6 de la tarda, després dels parlaments, començava la desfilada dels tres Reis, els més de 700 patges amb vehicles tot terreny i les tres bandes demúsica. Els Reis d’Igualada ( ) se celebra des de l’any 1898 i està organitzada per una entitat privada, la Fundació Privada Reis d’Igualada.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > LA BANDA DE MÚSICA A LA CAVALCADA DE REIS D´IGUALADAAl novembre de 2010, la Generalitat de Catalunya la va declarar Festa popular d’interès nacional. L’espectacle comença el dia 28 de desembre amb l’arribada de l’emissari dels tres reis d’Orient, el patge Faruk. Precissament, aquest personatge hi té dedicada una peça musical coneguda per tota la població i que la Banda de Música de la Fila va anar interpretant al llarg de tot el recorregut de la cavalcada.

Com anècdota explicarem que les soles de les sabates dels músics van acabar cobertes d’una capa enganxosa a causa dels de caramels que els patges repartient entre el públic i que elsmúsics van anar xafant al llarg de tot el recorregut. Una altra curiositat són les llarges escales que porten els patges i que utilitzen per pujar els paquets als balcons de les cases. A les 8 del vespre i després de dues hores de desfilada, finalitzava la cavalcada.

Abans de marxar cap a Amposta, els músics es van podermenjar un entrepà i el tradicional tortell de Reis farcit demassapà que els organitzadors de la festa havien preparat per a tots elsmúsics. Ja us avancem que la Banda de Música ha estat contractada altre cop per participar en l.edició de la cavalcada 2012.

Podeu veure imatges de la cavalcada a:

Cavalcalda Reis d´Igualada. 05/01/2011


T´agrada cantar?