La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

3/NOV/2010

VIATGE DE LA BANDA DE MÚSICA A GAILLAC-TOULZA

Aquest passat cap de setmana (30 i 31 d´octubre i 1 de novembre), la Banda de Música va fer un viatge a França. Encara que el motiu del viatge era oferir un concert al petit municipi de Gaillac-Toulza (a la regió de Midi-Pyrénées), la finalitat del mateix no era altra que aprofitar l´ocasió per a que els músics, el seu director i també els prop de 30 familiars de músics, ...

Aquest passat cap de setmana (30 i 31 d´octubre i 1 de novembre), la Banda de Música va fer un viatge a França. Encara que el motiu del viatge era oferir un concert al petit municipi de Gaillac-Toulza (a la regió de Midi-Pyrénées), la finalitat del mateix no era altra que aprofitar l´ocasió per a que els músics, el seu director i també els prop de 30 familiars de músics, poguessin compartir uns dies de convivència junts.

Al voltant de les 7 del matí de dissabte, l´expedició va sortir del carrer Navarra amb dos autocars de la companyia Seguí. La primera parada per esmorzar va ser a la cafeteria de l´estació del funicular de Montserrat on el cel ennuvolat quasi no deixava observar la silueta de la muntanya.

Va continuar el trajecte direcció Puigcerdà i un cop passada la frontera amb França, els autocars van fer la parada per dinar a Foix i transcórrer pels carrers d´aquest municipi i poder-ne observar el castell dels Comtes de Foix (segle XI). La població de Foix és coneguda per ser un atractiu turístic de la regió, però també per ser un punt destacat del catarisme.

En l´agenda del viatge estava prevista una visita a Mirepoix (municipi que conserva quasi intacte el seu aspecte medieval i on anualment se celebra una important festa que recorda aquella època històrica), però un petit incident amb un dels autocars va alterar la programació del viatge i per aquest motiu el grup es va dirigir directament al Càmping La Bourdieu, al poble de Durfort.

Després d´assignar la caseta-mòbil a cada grup i d´un temps per desfer l´equipatge, ens vam dirigir a Gaillac-Toulza, en concret al casal de festes, on vam sopar (amanida, la típica cassoulette de Toulousse, de postres formatge i amb el cafè, pastís de massana).

Vam marxar aviat fins al càmping, ja que els autocars, el primer dia no podien circular més tard de les 21.30 h, tal i com estableix la normativa. A la cafeteria del càmping, els aficionats al futbol van poder gaudir del partit entre el Barça i el Sevilla.

El diumenge al matí, després d´un generós esmorzar a la cafeteria del càmping, vam dirigir-nos fins a Gaillac-Toulza per saludar a l´alcalde del municipi, Mr. Hubert Mesplie, qui va acompanyar la Banda de Música en una cercavila pels carrers del poble fins arribar a un espai semi-cobert on va tenir lloc el concert.

El director de la Banda, Carles Royo, va escollir un repertori de música popular catalana i espanyola: pasdobles, sardana i sarsuela. Com a obra final, els músics van interpretar la coneguda sardana La Santa Espina, que va aixecar els bravos d´un públic entregat i sobretot agraït pel concert que la Banda els acabava d´interpretar.

Gaillac-Toulza és un municipi agrícola (camps de cereals i bestiar boví) on conviuen uns 300 habitants en el centre urbà i que en tot el seu terme municipal concentra un total de 1.100 habitants. L´activitat cultural d´aquests petits pobles és escassa, per això van agrair i valorar sincerament la visita de la Banda de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta que va suposar tot un esdeveniment per al poble.

Un cop finalitzat el concert i després d´un petit aperitiu, es va fer el dinar al casal de festes (amanida, entremès, taula de formatges, de postres macedònia de fruita i amb els cafès, plum-cake de xocolata). Després de dinar, l´alcalde de Gaillac, va portar-nos a visitar una granja de vaques lleteres, on els propietaris van ensenyar-nos la màquina controlada per ordinador amb la que extrauen de forma totalment mecanitzada la llet a les vaques. Després d´aquesta visita vam dirigir-nos a la ciutat de Pamiers, on a causa de la pluja (que ens acompanyava des del migdia) vam refugiar-nos en una sala recreativa on la majoria va passar l´estona jugant als bolos, al billar, a cartes i amb les diferents màquines recreatives.

El sopar es va fer altre cop a la sala de festes de Gaillac, en aquesta ocasió el menú va ser amanida, pollastre i macarrons amb una abundant salsa similar a la nostra samfaina (però aquesta era picant), de postres formatge i amb els cafès, pastís d´ametlla).

Tot i ser fora d´Amposta, vam poder celebrar igualment la Castanyada a la cafeteria del càmping, amb els panellets i la mistela que va portar la senyora del músic Carlos Conde. La vetllada va anar transcorrent fins passada la una de la matinada amb els acudits que anaven explicant uns i altres, en especial Manolo Seguí, Dolors Tafalla i Josep Subirats.

El dilluns, darrer dia del viatge, va aixecar-se plujós i després de l´esmorzar els músics i acompanyants van anar carregant l´equipatge als autocars. Sortíem del càmping al voltant de les 9.30 h, amb la intenció, si la pluja no ho impedia ,de visitar la ciutat de Carcassonne. Finalment, la pluja va desaparèixer i vam poder passejar tranquil·lament pel recinte de la Cité Medieval (fortalesa del segle XIII que compta amb 53 torres i al seu interior es troba el castell i la catedral de Basílica de Sant Natzari i Cels, a més de restaurants, hotels i botigues d´articles turístics i productes típics). La Cité Medieval de Carcassonne està considerada des de l´any 1997, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Vam marxar de la Cité al voltant de les 2 del migdia, vam fer una parada a una àrea de servei a pocs quilòmetres de Carcassonne per dinar. El fort i fresc vent que bufava va fer que el moment de dinar fos ràpid, així que vam reempendre el viatge en direcció a Amposta on arribàvem al voltant de les 10 de la nit.

Si com dèiem al principi, l´objectiu principal del viatge era compartir uns dies de convivència entre els components de la Banda i  també amb els familiars que els acompanyaven, podem assegurar: "Misión cumplida".

Més imatges a:
Gaillac-Toulza


T´agrada cantar?