La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

4/JUN/2011

13ENA.TROBADA DE BANDES JUVENILS CIUTAT D´AMPOSTA

Arribat el mes de juny des de l´Escola de Música de la Societat Musical la Unió Filharmònica estem organitzant les activitats que posaran el punt final al curs acadèmic 2010/2011.

Arribat el mes de juny des de l´Escola de Música de la Societat Musical la Unió Filharmònica estem organitzant les activitats que posaran el punt final al curs acadèmic 2010/2011.

 

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > 13ENA.TROBADA DE BANDES JUVENILS CIUTAT D´AMPOSTAAquestes activitats que s´anomenen les "SET" per Sant Joan i van adreçades a tot l´alumnat i a tothom que vulgui afegir-se, no són més que un reconeixement a tot l´esforç fet per alumnes i professors durant tot el curs. Els alumnes bé es mereixen una setmana d´activitats on poden gaudir de jocs, concursos, així com interpretar les seves audicions musicals amb peces que han treballat durant els darrers mesos mostrant així la tasca i la trajectòria que han portat durant tot el curs. Sense oblidar la representació de la canta per l´aula de sensibilització i de cant coral de l´escola, que aquest any ens representen "el flautista del riu", adaptació estrenada durant la III Festa del Mercat i que ara podrem gaudir al nostre auditori.

 

L´actuació que com cada any dona inici a aquesta setmana d´activitats es la TROBADA DE BANDES JUVENILS DE CATALUNYA "CIUTAT D´AMPOSTA", que organitza la Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta i amb la Banda Juvenil de la Fila com a participant i col·laboradora en aquest acte i que aquest any arriba  a la seva 13ena. edició.

Actes com aquests són els que donen a conèixer a Amposta com a potència musical i cultural a Catalunya, i sobretot en el cas d´aquestes agrupacions juvenils fruit de l´esplèndida salut educativa que tenen les escoles musicals de la localitat i del territori català.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > 13ENA.TROBADA DE BANDES JUVENILS CIUTAT D´AMPOSTAL´espai de la trobada de bandes juvenils es des de fa uns anys dividida en dos escenaris, per tal d´agilitzar les tasques d´organització de cadascuna de les bandes, però en aquesta ocasió, encara que estava previst la mateixa disposició vam tenir que canviar ràpidament, el temps amenaçava pluja i no ens podíem refiar. Afortunadament tenim un auditori amb capacitat suficient per acollir a totes les bandes que van assistir, un total de nou bandes juvenils, algunes d´elles ja fa molt anys que assisteixen a aquesta trobada i esperem que cada any si vagin afegint d´altres bandes ja que això fomenta la unió entre escoles, així com entre els músics, creant en moltes ocasions lligams d´amistat.

El fet de tenir que traslladar l´actuació a l´auditori va fer necessari una reorganització de la trobada, demanat a les bandes assistents de reduir el repertori que portaven, detall que hem d´agrair ja que la preparació de les peces duu molt treball d´assajos, però era l´opció més correcta per tal de no fer massa llarg el concert. Les bandes que ens han acompanyat aquest any han estat: la Banda Juvenil Municipal d´Alcanar,la Banda de l´Escola de Música de l´Agrupació Musical Canareva d´Alcanar, la Banda de l´Escola de Música Municipal Germans Arasa "Els Flarets" de Santa Bàrbara,la Banda Juvenil "Manel Martínez i Solà" de Jesús, Banda Juvenil de l´Escola de Música de la Lira Ampostina, el Grup Juvenil "Els prioratins" de Falset, l´Aula de Conjunt Instrumental de la "Agrupació Musical Rapitenca", la Banda Juvenil de la "Agrupació Musical Rapitenca" i va concloure l´acte la Banda Juvenil de l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta. Amb total, quasi 300 músics que van ser acollits a les instal·lacions de la Fila, en un acte que volem qualificar d´un gran èxit, tant a nivell organitzatiu com a nivell cultural i participatiu.  A totes elles volem donar les gràcies per la seva assistència i participació i les encoratgem a continuar en aquest treball musical que s´està duent a terme dins de les seves respectives societats musicals.

Un cop finalitzat el concert es va oferir a tots els músics un entrepà i un refresc ja que ben s´ho mereixen. Havent berenat cada banda va recollir tots els seus instruments i van fer cap als cotxes o autocars que els havien portat fins la Fila per tornar a la seva població d´origen.

D´aquesta manera es dona per acabada la 13ena Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya del curs 2010/2011.

Però les activitats no s´han acabat amb això, ja que a partir del divendres 10 de juny i fins el divendres 23 de juny, continuaran Les "SET" per Sant Joan, un conjunt de concerts, audicions, jocs i altres activitats que serviran per cloure el curs escolar i des de la Fila us convidem a assistir.

 

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > 13ENA.TROBADA DE BANDES JUVENILS CIUTAT D´AMPOSTA

 

Més imatges:

13ena.Trobada de Bandes Juvenils Ciutat d´Amposta


T´agrada cantar?