La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

10/JUL/2011

LA FILA A L´AUDITORI DE BARCELONA

Aquest any el Festival de Bandes de Música Catalanes organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals complia el seu Xè. Aniversari, per aquest motiu des de la Federació se´ns va proposar participar-hi, ja que La Unió Filharmònica d´Amposta va ser una de tres primeres bandes en inaugurar aquest cicle de concerts, l´any 2002.

Aquest any el Festival de Bandes de Música Catalanes organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals complia el seu Xè. Aniversari, per aquest motiu des de la Federació se´ns va proposar participar-hi, ja que La Unió Filharmònica d´Amposta va ser una de tres primeres bandes en inaugurar aquest cicle de concerts, l´any 2002, on totes les bandes federades poden expressar el seu treball al públic assistent dins d´un marc incomparable, com és l´Auditori de Barcelona.

En aquella ocasió La Unió Filharmònica d´Amposta va actuar junt amb les bandes de Música de Cerdanyola del Vallés i l´Espiga d´Or de Deltebre, aquest diumenge en canvi hem compartit escenari amb la Banda de Música "Verge de la Serra" de Montblanc i Agrupació Musical SanT Josep de Terrassa, on vam poder comprovar la versatilitat de les bandes música, ja que de les tres bandes que van actuar cadascuna tenia una composició i una distribució ben diferent.

A la Fila li van assignar el tercer lloc per a la seva actuació que tindria lloc després d´una petita pausa on es aprofitar per fer entrega a cadascuna de les bandes participants d´un corbatí per a la bandera, que en el cas de la Fila que va tenir l´honor de penjar, la 1era. Tinent d´Alcalde d´Amposta, Isabel Ferré i Roca i una placa commemorativa a cada entitat, sent Núria Gómez i Pujol com a presidenta de la Fila qui va recollir aquest record signant el pas de La Unió Filharmònica d´Amposta per la història d´aquest Festival. Acabat aquest acte protocolari va ser el moment tant esperat pels socis i simpatitzants de la Fila que havien acompanyat a la Banda de Música fins a Barcelona.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > LA FILA A L´AUDITORI DE BARCELONA

Un cop es va presentar a La Unió Filharmònica d´Amposta i al seu director, Carlos Royo i Baiges va començar el repertori que des de les últimes setmanes s´havia estat treballant. Aquest cop la Banda de Música havia escollit un repertori de tres peces, ja que un requisit de la Federació era que cada banda només podia actuar com a màxim 45 minuts, per tant, aquestes obres havien de ser el més variat possible per fer un concert on es podessin mostrar peces de diferent estil.

L´obra que va donar pas al concert va ser la sardana: Núria, d´Agustí Borgunyó Garriga, seguida de La Llegenda de Sant Jordi, composició del músic de la Banda de Música, Tomàs Simón i Plazas, amb tres parts: Montblanc i la Princesa, El Drac i Sant Jordi i la Rosa, la qual va fer clamar al públic degut a la seva apoteòsica composició i interpretació. Llavors va ser el moment que va aprofitar el director de la Banda, Carlos Royo per fer sortir a Tomàs Simón i el va presentar al públic, com a músic de la banda i compositor de La Llegenda de Sant Jordi, cosa que ens fa sentir orgullosos a tots els fileros i que poden considerar un gran luxe comptar amb les seves obres ja que no es el primer cop que tenim el plaer d´interpretar alguna de les seves composicions, en ocasions guanyadores de premis nacionals.

I per acabar amb aquest concert la banda de música ens havia preparat un Danzón Cubano en aquesta ocasió el Danzón nº 2 d´Arturo Márquez Navarro que va fer sentir el ritme que tots portem dins i que la banda va saber transmetre a l´Auditori. Aquest final va fer aplaudir als assistents amb gran entusiasme, cosa que els músics van agrair, ja que això dona mostra del treball ben fet i recompensa el gran esforç que suposa per a tots el poder preparar un concert d´aquestes dimensions, encara que sempre i qualsevol concert mereix el reconeixement del treball que duu d´assajos i temps.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > LA FILA A L´AUDITORI DE BARCELONA

Però gràcies al públic encara no era hora de deixar aquell escenari ja que amb els seus aplaudiments van fer sortir de nou al director per posar baix la seva batuta la interpretació d´Els Segadors com a cloenda d´aquella tarda-nit. Amb tota aquesta satisfacció que ens va donar la resposta del públic, amb els comentaris posteriors de directors i músics de la resta de bandes, així com de músics professionals que en aquell moment es trobaven entre públic, no ens queda altra cosa que agrair a tots el recolzament que sempre ens dispensen i la recompensa a l´esforç.

Concerts com el d´ahir ens han de fer valorar encara més el gran patrimoni musical, cultural i social que tenim a Amposta. No ho oblidéssim mai. Felicitats a músics i mestre pel concert d´ahir a l´Auditori de Barcelona. I gràcies a tots els que us vàreu desplaçar fins a Barcelona per acompanyar als nostres músics i gaudir d´un concert simplement fantàstic.

 

Més imatges:

De Xè. Festival de Bandes a l´Auditori de Barcelona


T´agrada cantar?