La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

17/AGO/2011

CERCAVILA I CONCERT POPULAR DE BANDES 2011

Arribat l’agost que dóna pas a les Festes Majors d’Amposta i comença una activitat frenètica de la banda i de la societat. Aquest any hem tocat la primera part de les Festes Majors. Així vam començar el dia del pregó amb una cercavila per anar a buscar al nou membre de la banda que sortia aquest any, Manel Martín per després arribar fins l’ajuntament on és celebrava el pregó.

Arribat l’agost que dóna pas a les Festes Majors d’Amposta i comença una activitat frenètica de la banda i de la societat. Aquest any hem tocat la primera part de les Festes Majors. Així vam començar el dia del pregó amb una cercavila per anar a buscar al nou membre de la banda que sortia aquest any, Manel Martín per després arribar fins l’ajuntament on és celebrava el pregó.

I ràpidament cap a casa per canviar-se, ja que al cap de dues hores començava el tradicional Festival de Bandes de Música que aquest any va arribar a la seva vintena edició amb la presència com a banda convidada de la Banda Municipal d’Alcanar, sota la direcció de Pasqual Arnau Beltrán, que van actuar a la primera part del concert. Després es va fer un petit descans, per començar la segona part amb la nostra banda, però abans un moment emotiu com és la presentació de tots els músics nous que a partir d’ara formen part de la banda de música, un a un ( Àlex Rodríguez, Xavi Cuadrat, Ferran Baiges, Manel Martín, Desi Tolós i Jordi Mompel, tots dos professors de saxo i trompeta respectivament de l’escola de música) van anar sortint per fer-los entrega d’un escut representatiu de la societat.

Després d’aquest moment va començar el nostre concert, on vam interpretar el Pas-doble Granell i Saurina, composat per Jordi Martí als seus pares Alberto Martí i Carmen Valmaña en motiu del seu 50è aniversari de casament. Després Entornos de Amando Blanquer Ponsoda, seguit de Estancia. Suite del Ballet Op.8 de Alberto Ginastera amb arranjaments de Carlos Royo i finalment The Year of the Dragon de Philip Sparke. Un cop acabat el concert, el públic assistent va aplaudir amb gran entusiasme, i amb això i amb les paraules que la nostra presidenta Núria Gómez i Pujol va dedicar al públic elogiant i valorant tota la tasca realitzada per Carlos i tots els músics que formen part de la banda durant un any ple d’actuacions i de feina dura, que com a músics és recomfortant i agraït que és valore l’esforç realitzat.

Al acabar el concert, com ja és tradició de fa uns quants anys, panoli i mistela al carrer per a tots els assistents al concert.

Aquest primer dia és el punt de sortida a tota una setmana de cercaviles per acabar amb el concert a la Plaça el dimecres a la nit juntament amb la Lira Ampostina.

El diumenge al matí a les 10h sortíem de cercavila fins a l’Ajuntament, ens tocava l’homenatge a la vellesa i després vam passar a buscar a Ferran Baiges, Àlex Rodríguez i Xavi Cuadrat, on se’ls posa l’agulla com a nous membres de la banda, i després d’enfilar tota l’Avinguda de la Ràpita ens esperava un piscolabis fet pels familiars dels nous membres de la banda, i com és natural amb la gana i la calor va desaparèixer tot en uns instants. Gràcies a tots ells per convidar-mos i oferir-mos aquest refrigeri.

Dilluns al matí, dia de la Mare de Déu, una altra cercavila , aquest cop tocava anar a buscar a Jordi Mompel i després d’això vam anar a saludar a la pubilla de la Fila, Xènia Benet, on se li va fer entrega d’un ram de flors. Tot seguit tornada cap a casa, ja que a la tarde tornàvem a tocar, teníem l’ofrena i la processó. Després d’un bon dinar, a les 18:30h tornem a vestir-mos i preparats per tocar. Fem cap al parque on hi ha la concentració de l’ofrena. Tot seguit ens dirigim cap a l’esglèsia arxiprestal per l’Avinguda de la Ràpita, plena de gent, per continuar amb la processó.


Dimarts al matí, dia del mercat, vam fer cap allí per oferir com un petit concert per a tots els vianants i per a tota la gent del mercat. Després d’aquí ens vam dirigir cap a la panaderia d’Adell-Torres, on Mª José ens havia convidat a un piscolabis , on tots vam poder disfrutar de la seva bolleria amb xocolata i recient fet.

A la tarde, com no teníem prou, vam fer un assaig per acabar de preparar el concert de l’endemà.

I per la nit SOPAR A LA FRESCA al carrer de la fila, amb més de cent persones vam poder gaudir d’una nit de germanor entre els socis i amics de la fila. I després el Karaoke, on Sisco, Àlex, Carlos, Manel, Ferran, Alexa i Pep van interpretar a la seva manera les cançons, la veritat és que ho van fer molt bé, realment Estopa no havia sonat mai tant bé, interpretat per Àlex i Ferran.

Dimecres, l’últim dia de cercavila i música per part de la fila, comença amb una visita a la residència d’avis on vam poder oferir-los la nostra música i fer-los gaudir de la mateixa. I després una visita a casa Carlos Conde, on ens va oferir un piscolabis. I finalment cap a la fila on el pare de la nostra pubilla ens va preparar un altre piscolabis.

Gràcies a tots ells per cuidar-mos durant totes les cercaviles.

Finalment, ja ha arribat la nit del concert de la Plaça. Tots vestits de gala, a les 21:30 ens dirigim cap a la plaça de l’ajuntament, on al arribar-hi interpretem el pas-doble Brisas de Málaga, i pugem a l’escenari per preparar-nos per començar el concert i esperar a que arribés la Lira Ampostina. El concert va ser tot un èxit, també va agradar a molta gent i tots nosaltres vam estar satisfets del resultat de la feina realitzada.

Un cop acabat el concert, tornem cap a la fila i contents, ja que havíem fet tota la feina que ens tocava i sobretot ben feta i era hora de començar les nostres vacances.


Cercavila i concert popular de bandes


T´agrada cantar?