La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

23/JUN/2010

UNA FESTA ORGANITZADA PER L´APIMA, DÓNA PER FINALITZAT EL CURS 2009/2010

A l´Escola de Música de La Unió Filharmònica, aprofitant els darrers dies del curs acadèmic, hem volgut organitzar un seguit d´actes on els alumnes puguin portar al públic la fita més important de la música, comunicar-la.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > UNA FESTA ORGANITZADA PER L´APIMA, DÓNA PER FINALITZAT EL CURS 2009/2010A l´Escola de Música de La Unió Filharmònica, aprofitant els darrers dies del curs acadèmic, hem volgut organitzar un seguit d´actes on els alumnes puguin portar al públic la fita més important de la música, comunicar-la.


Aquest projecte s´ha dut a terme des del claustre de professors amb la il·lusió que els alumnes puguin fer quelcom diferent que la resta de l´any.

Aquest any les "Set" per Sant Joan van començar el dia 05 de juny amb la XII Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya "Ciutat d´Amposta", on varen participar 10 bandes juvenils, la majoria de les comarques de les Terres de l´Ebre, encara que també, com ens edicions anteriors, vam tenir amb nosaltres bandes arribades d´altres indrets de Catalunya. Aquesta trobada va reunir a més de 400 joves músics que ens van oferir repertoris ben variats i de molt bona qualitat musical, a més aquesta trobada sempre serveix per crear lligams d´amistat entre els joves.

Les activitats van continuar amb la XI Cantata Infantil "On és la música? que va tenir lloc al nostre Auditori el divendres dia 11 al matí realitzant una representació musical amb dues sessions, ja que el nombre d´espectadors va superar els 900, aquesta cantata anava adreçada a totes les escoles de primària d´ Amposta a càrrec dels nens i nenes de la coral de la Fila, dirigits per la directora Núria Ferré i amb la col·laboració dels professors de les aules d´instrument de l´Escola que varen posar la música en viu. Dies després, concretament el dia 18 a la tarde es va repetir la representació, aquest cop destinada al públic en general, on els pares van poder-hi assistir i gaudir de tot el que des de l´aula de cant coral s´ha estat treballant durant el curs acadèmic.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > UNA FESTA ORGANITZADA PER L´APIMA, DÓNA PER FINALITZAT EL CURS 2009/2010Cada tarde s´han organitzat diferents tallers, activitats i audicions. El dimecres, 16 de juny l´audició que tothom va poder escoltar va estar a càrrec de l´aula de piano i violoncel a l´auditori de la Fila, al dia següent l´audició es va traslladar als Baixos de la Biblioteca Comarca Sebastià Joan Arbó on s´havia organitzat un concert, aquest cop els protagonistes van estar l´Aula de guitarres de l´Escola de Música de la Lira Ampostina, Aula de Guitarra del Conservatori professional de música de la Diputació de Tarragona i l´Aula de guitarres de l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta.

La setmana següent, en dilluns es tenia previst realitzar un Taller de Dances Africanes amb el Senegalès Bamba Lamine, encara que a última hora va estar anul·lada ja que lamentablement la seva mare va morir. Degut a aquest fet els assistents van passar la tarde fent jocs i ballant, animats pels professors de l´Escola de Música. A última hora de la tarde i a l´Auditori de la Fila les aules de metall (trompeta, trompa i tuba) i l´aula de percussió van oferir una petita demostració de tot el treball realitzat durant el curs.

El dimarts, 22 estaven programats Jocs Populars al carrer i així va ser, saltant a corda, jugant a "piso" i molt més, recuperant d´aquesta manera aquells jocs de carrer, mentrestant es cantaven les cançons que tant grans com petits coneixen. Al finalitzar els jocs ja esperaven les audicions d´aquella tarde i que van sorprendre per ser bastant diferents. A peu de carrer, l´aula de guitarra va treure les guitarres elèctriques i van oferir un concert de cançons de moda amb la veu dels alumnes de l´escola, això va crear un ambient fresc i distes, per continuar amb les audicions de l´aula de cant modern, aula de flauta, aula de clarinet i per finalitzar l´aula de saxo.

El dimecres, dia 23 la organització de l´activitat anava a càrrec de L´APIMA (Associació de Pares i Mares de l´Escola de Música) que van decidir animar a tots amb "Pallasso Muniato Xou". Que com es podia esperar va divertir a grans i petits amb la seva creativitat, el seus jocs de màgia i malabarismes. I coincidint que era Verbena de Sant Joan, l´APIMA va preparar entrepans, refrescos i com no, Coca de Sant Joan.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > UNA FESTA ORGANITZADA PER L´APIMA, DÓNA PER FINALITZAT EL CURS 2009/2010Per acabar la setmana d´activitats, el divendres dia 25 al matí una colla de nens i nenes varen sortir amb bici a la Torre de la Carroba on es van fer jocs i més tard se varen menjar l´entrepà que portàvem a la motxilla i després van continuar amb els jocs, sent un dia d´activitat que a més de divertit va ser diferent.

I així amb totes aquestes activitats s´ha posat el punt final a un altre curs acadèmic, des de l´Escola de Música pensem que els nostres alumnes es mereixen una setmana divertida després de tot un any intens de treball i estudi.

Fins al curs vinent, passeu un bon estiu!!!

Festa de fi de curs organitzada per l´APIMA de l´Escola


T´agrada cantar?