La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

11/MAR/2012

CONCERT SOLIDARI A FAVORS DELS AFECTATS DE FIBROMIALGIA

Celebrat el 5è concert del cicle LA FILA AMB..., en aquesta ocasió destinat a l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia – Terres de l’Ebre (ACAF.

Des de l’any 2008 estem duent a terme una sèrie de concerts dins al marc del Cicle de Concerts Benèfics LA FILA AMB... que té com a objectiu principal col·laborar amb les entitats socials de la nostra ciutat, així com donar a conèixer les tasques que des d’aquestes estan realitzant.

Aquest any hem arribat a la cinquena edició d’aquest Cicle de concerts i la música ha anat destinada a l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia – Terres de l’Ebre (ACAF). I com a principal impulsor d’aquesta iniciativa la Banda de Música de La Unió Filharmònica d’Amposta, sota la batuta de Carles Royo i Baiges que ens va oferir un concert el passat dissabte, 10 de març a l’Auditori de la Fila.

Aquest acte destinat a les entitats socials tenen com a col·laborador principal, la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta, que amb la seva dedicació desinteressada prepara un repertori que pugui arribar a transmetre el suport que tots hem de donar envers aquestes tasques socials que s’estan realitzant mitjançant aquestes associacions i on la música serveix com a mitjà comunicatiu i solidari.

Les obres que van formar part del repertori escollit van estar ben variades i van comptar amb peces de compositors ampostins i músics de la pròpia banda, com Tomàs Simón, amb el seu poema simfònic “Atlàntida” i Lionel Beltrán amb el pas-doble “La Fantasia del Pasodoble”, junt amb aquestes dues obres, les sardanes i les jotes també van tenir el seu lloc al concert.

Durant l’acte la presidenta de l’ACAF, la sra. Maite Ribera, va tenir l’ocasió de donar a conèixer al públic assistent una visió més amplia d’aquesta malaltia crònica, la fibromiàlgia, poc coneguda per molta part de la població. Gràcies a la seva exposició molts vàrem conèixer els objectius de l’associació, així com les tasques que es realitzen des de la mateixa.

Aprofitant que La Unió Filharmònica d’Amposta organitza aquesta sèrie de concerts benèfics , res millor que la música per presentar el projecte de la primera pel·lícula “Sonata per a Violoncel”, que tracta de la fibromiàlgia mitjançant una violoncelista afectada per aquesta malaltia. Vam tenir el plaer de que la seva directora, Anna Bofarull, en presentés aquest projecte.

Un cop finalitzat aquest espai dedicat a l’Associació convidada va continuar el concert donant la possibilitat de col·laborar al públic de forma totalment desinteressada amb un donatiu destinat a l’ACAF.

D’aquesta manera va acabar una nit plena de música i solidaritat, tot esperant al proper any i la nova edició del nostre, ja tradicional, Concert Benèfic.

5è Concert LA FILA AMB.... ACAF-TE (Associació Catalana d´Afectats de Fibromialgia)


T´agrada cantar?