La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

8/JUL/2012

Celebrades les 1es. Estades d’Estiu de l’Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta.

La dinovena edició de les Jornades Musicals incorporen com a novetat unes estades d’una setmana al complex l’Alberg.

Aquesta passada setmana l´Escola de Música de la Unió Filharmònica va realitzar les 19 Jornades Musicals i 1es Estades d´Estiu. Durant els darrers divuit anys, la Fila ha apostat per la programació d´unes jornades musicals en les que els alumnes puguin aprendre i treballar amb professors de gran prestigi, havent passat per l’Escola de Música molts dels millors solistes nacionals i internacionals, així com també molts dels professors de música de la nostra ciutat. Aquest any però, s´ha volgut encetar un nou format i sense perdre la essència de les Jornades compaginar-ho amb una estada d´una setmana a la casa de colònies l´Alberg de Sant Carles de la Ràpita, ajuntant les classes amb diferents activitats lúdiques, esportives i culturals.

Va ser el dissabte 30 de juny quan va començar el curs amb l´acte de presentació amb l’assistència de pares, alumnes i professors. La presidenta de la Unió Filharmònica, Núria Gómez, va ser l´encarregada de donar la benvinguda als assistents i els professors Jacint Gisbert i Elena Sentís, els encarregats d´explicar als pares el funcionament de les estades.

S´han encarregat d´impartir les classes un total de set professors de diferents especialitats, en concret: Elena Sentís (flauta), Jacint Gisbert (clarinet), Desi Tolós (saxo), Benjamí Santacana (piano), Núria Ortí (violí), Marc Renau (violoncel), Ivan Portolés (guitarra) a un total de trenta alumnes vinguts de diferents municipis de Catalunya i la Comunitat Valenciana.

El complex l´Alberg va posar a disposició d´alumnes i professors les seves instal•lacions, tant diferents espais que van servir d´aules d´instrument i per als conjunts instrumentals, com els espais exteriors (piscina, pistes esportives, zona enjardinada,...). Inclús, alguns cops, es van fer classes a l´aire lliure, aprofitant l´ombra de pins i palmeres.

Al llarg de tota la setmana es van destinar els matins a treballar individualment per instrument i les tardes es destinaven a treballar els conjunts instrumentals (combinacions com piano-guitarra-volí, clarinet-xelo-piano-flauta el grup més nombrós era el format per tots els alumnes del curs).

El dimarts 3 de juliol alumnes i professors van tindre una visita sorpresa, la del reconegut músic ampostí i primer violí de l´Òpera de Berlín, Joan Pastor, qui va aprofitar l´estada per donar una conferència i fer una classe magistral de violí i guitarra als alumnes. Una altra activitat a destacar va ser la sortida del complex l´Alberg per desplaçar-se a Amposta i assistir al concert que la Banda de Música de la Unió Filharmònica va oferir a l´aire lliure, a l’espai del Parc dels Giribechs, un dels actes organitzats per l’Associació de Veïns L’Acollidora, en el marc de les festes del barri.

El dissabte, darrer dia de les Jornades, a primera hora els alumnes es van acomiadar de l´Alberg per passar el dia a Amposta, on els alumnes es van retrobar amb els pares i altres familiars que van desplaçar-se a a l’auditori de la Fila per escoltar les audicions dels seus fills i aprofitar la jornada per visitar la nostra ciutat.

Per no allargar massa les audicions, els professors van decidir repartir-les en dos parts, la primera es va fer a les 12 del migdia i l’altra a les 5 de la tarda. Tot i el cansament acumulat al llarg d’una setmana d’estudi però també d’esbarjo i diversió, els alumnes van demostrar amb les seves audicions una gran qualitat interpretativa, gràcies també a la tasca realitzada pels professors durant tota la setmana.

Abans de marxar, els alumnes i professors no van voler perdre l’oportunitat de visitar el monument més important de la nostra ciutat, el Pont Penjant, així després de dinar a la Fila i aprofitant-ne la proximitat, es van desplaçar a l’àrea del Castell on es van fer fotografies tots junts amb el rerefons del Pont i el riu Ebre.

Des de l’Escola de Música de la Unió Filharmònica fem una valoració molt positiva d’aquesta nova iniciativa formativa i agraïm la confiança que han dipositat pares i alumnes en el nostre centre. Des d’aquí ja us avancem que l’any tornarem a organitzar aquestes estades que serveixen tant per fomentar la formació musical com per donar a conèixer el nostre territori.


Informació relacionada:

Web de les 19enes Jornades Musicals i 1es Estades d´ Estiu  

Blog de les 19enes Jornades Musicals i 1es Estades d´ Estiu





T´agrada cantar?