La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

29/OCT/2012

Música per defensar les Terres de l´Ebre amb RIU EN SO

Continua el XVIII Cicle de Música “Ciutat d’Amposta” a l’Auditori de la Fila.

La setmana anterior va ser la pluja la que va acompanyar al primer concert del XVIII Cicle de Música “Ciutat d’Amposta” i aquesta ha estat el vent de dalt, tan arrelat a la cultura de les Terres de l’Ebre com la música que ens va oferir el grup programat per a aquest segon concert: Riu en So.

Un grup jove que ens va fer vibrar i ens va transportar a aquells records, no tan llunyans de les nostres terres, de la terra d’arròs i d’un Delta encara no tan edificat, d’aquesta manera ens presentaven el seu treball, Tot això eren horts, que no és més que la defensa de la terra i de la llengua catalana.

Sofía Morales i Enric Panisello són dos músics de les Terres de l’Ebre que l’any 2008 van començar amb un projecte comú, recopilar cançons pròpies, d’altres de tradicionals i d’altres artistes i donar-los un format acústic. Aquest va ser el començament de Riu en So, però ben aviat i degut a la bona acollida del públic la formació original (veu de Sofía, veu i guitarra d’Enric) s’ha anat ampliant gradualment amb la incorporació dels nous músics i instruments: Sergi Masip (dolçaina, viola de roda, sac de gemecs i castanyoles) Albert Curto (flauta travessera) Enric Ferré (percussió) Pau Casanova (baix).

De vegades som una mica reacis a allò que no coneixem, això és el que passa molt sovint amb grups musicals que no tenen el ressò mediàtic i, precisament per això deixem de gaudir d’una experiència única, com va ser el cas d’aquest concert que va tenir com a protagonistes als components de Riu en So. Ens van sorprendre gratament amb la seva posada en escena, la seva professionalitat, la seva passió i tot el sentiment de qui se sent d’aquestes terres i això és el que van fer arribar al públic, el qual va respondre amb la mateixa passió i participant de les cançons, de les escenificacions, així com aplaudint les jotes que des del públic es van atrevir a ballar.

Això ens demostra la qualitat musical que de vegades deixem de gaudir, però des de la Fila ens alegrem de poder donar l’oportunitat a aquestes joves formacions de donar-se a conèixer, objectiu principal d’aquest Cicle de Música.


Galeria de vídeos del concert







T´agrada cantar?