La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

17/MAI/2010

XV FESTA DE MOROS I CRISTIANS DE LLEIDA

La Banda de Música de la Unió Filharmònica va ser l´encarregada d´acompanyar amb la seva música a la comparsa cristina dels Urgellencs, en la XV Festa de Moros i Cristians de Lleida.

La ciutat de Lleida va celebrar ahir diumenge la XV Festa de Moros i Cristians, amb l´entrada infantil i la presentació de bandes al matí i la desfilada de gala i els parlaments i la batalla a la tarda i vespre.

La Banda de Música de la Unió Filharmònica va ser l´encarregada d´acompanyar amb la seva música a la comparsa cristina dels Urgellencs, que a la vegada va ser la comparsa posseïdora de la capitania cristiana.

Al matí va tenir lloc la desfilada dels membres infantils de les comparses, sortint des del carrer dels Cavallers fins arribar a la Plaça de Sant Joan, on les comparses mores i cristianes van saludar a les autoritats i es va presentar a les sis bandes de música. Després d´un petit parlament, tots els músics van interpretrar conjuntament la marxa "Ximo".

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > XV FESTA DE MOROS I CRISTIANS DE LLEIDA

El dinar es va fer en un pavelló als Camps Elisis, al costat del riu Segre, on el més destacable va ser la festa espontánea que es va organitzar al final del dinar entre els músics, especialment entre els més joves, quan es van posar a tocar, cantar i ballar omplint de música i festa el pavelló.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > XV FESTA DE MOROS I CRISTIANS DE LLEIDA

Al voltant de les sis de la tarda, tots els participants es van concentrar al Castell per formar les comparses a punt de creuar la Porta del Lleó i iniciar així la desfilada de gala. Cal destacar la rica indumentària tant de moros i cristians, amb pedreries i altres ornaments, els estandards i les cavalleries (camells, cavalls i ases).

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > XV FESTA DE MOROS I CRISTIANS DE LLEIDA

 

Les comparses mores van creuar primer la Porta del Llaó, seguides de les cristianes, capitanejada pel Compte Ermengol VI d´Urgell (Jaume Aluja), flanquejat per una filada d´honor i la cavalleria d´Urgell i amb el so de la música festera interpretada per la Banda de la Unió Filharmònica d´Amposta.

Les filades mores i cristianes van desfilar pel carrer Cavallers, Blondel, fins a la Rambla de Ferran on va finalitzar la desfilada. La festa va continuar, ja sense les bandes de música, amb els Parlaments i la Batalla, on el caïd moro i el comte cristià comença un enfrontament verbal en que tots dos exigeixen la retirada de l´altre bàndol.

 

 

Si vols veure més fotos ho pots fer en aquesta galeria:

XV Festa de Moros i Cristians de Lleida.


T´agrada cantar?