La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

27/NOV/2012

El Concert de Santa Cecília torna a omplir l’Auditori de la Fila.

El concert de Santa Cecília torna a omplir l’Auditori per celebrar tots junts la festivitat de la patrona de la música.

Després de varies setmanes escoltant la música en viu que ens han fet arribar les diferents formacions que han participat en el XVIII Cicle de Música “Ciutat d’Amposta”, ara és el torn d’escoltar a les diferents formacions de la Unió Filharmònica d’Amposta amb motiu de la patrona de la música, Santa Cecília.

Les veus dels cantaires de la  Coral Aquae van ser les encarregades d’iniciar aquest concert, escollint per a aquesta nit tres cançons de Lluís Llach en record al cantaire, Joan Morales i Porres, que el passat mes de juny, tristament, es va acomiadar per sempre.

Aquestes cançons: Amor particular, Un núvol blanc i Que tinguem Sort dirigides per la directora de la Coral Aquae, Núria Ferré i Cardona, van estar acompanyades amb la música del quartet de corda format per dos violoncels, Nàiade Martínez i Jaume Fraga, una viola a càrrec de Núria Piñol i un violí de mans de Núria Ortí, sense oblidar a la bateria que va estar a càrrec de Àlex Rodríguez.

Aprofitant la última cançó es van projectar unes fotografies d’aquest cantaire durant tots els anys que ha format part de la història de la Fila.

Un cop acabat aquest moment emotiu va arribar el torn de la Banda Juvenil de l’Escola de Música, on els músics van interpretar sota la batuta de Jacint Gisbert i Serrat, el pas-doble Goya, The Olimpic Spirit i The Latin Gold.

Després d’aquesta actuació i deixant uns minuts de descans, es va començar la segona part a càrrec de la Banda de Música, encara que abans, el seu director Carles Royo i Baiges va presentar i va fer entrega de la insígnia de la societat a dos músics que es van incorporar aquest any a la Banda de Música.

Amb la tuba, Josep V. Benavent i al músic Juan Esteban Cid, que després d’alguns anys ha retornat a la Banda de Música com abanderat.

Feta aquesta presentació i ocupant els seus llocs, va continuar aquest concert, on la Banda de Música va començar amb un pas-doble, Yakka, seguint amb l’estreno d’una fantasia per a banda composada per Tomàs Simón i Plazas, La Via Augusta, la tercera de les obres, Concert per a Trombó, va tenir com a trombó solista a Ferran Accensi i Querol, que va fer una magnífica interpretació i per acabar, l’obra Pilatus: mountain of dragons, posant punt final aquest concert. 

Però com és tradició les tres seccions que havien participat en el concert ens va voler oferir l’Himne al 80è Aniversari de la Fila i on es va afegir al públic assistent al concert, omplint l’auditori de veus i alegria.

Amb aquesta interpretació es va donar per finalitzat el concert de Santa Cecília convidant a tots els socis i simpatitzants a la missa que tindrà lloc el proper diumenge, 02 de desembre a les 11,30h a l’església de l’Assumpció en honor a Santa Cecília.  


Vídeos concert Banda de Música





T´agrada cantar?