La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

22/ABR/2013

A l’Auditori de la Fila, les roses i la música van anar acompanyades d’emocions durant el concert de Sant Jordi 2013

Al final del concert es va fer un sentit i emocionat
reconeixement a la tasca de Carles Royo amb motiu del 25è aniversari com a mestre-director de la Banda de Música de la Fila.


Com ens anys anteriors, la Unió Filharmònica d’Amposta va celebrar el tradicional concert de Sant Jordi. Aquest concert que va tenir lloc a l’Auditori de la Fila, el passat dissabte 20 d’abril, tenia en aquesta ocasió un caire especial, durant el mateix s’havia preparat un homenatge molt especial i ben merescut al que durant 25 anys ha estat al front de la banda de música de la Fila, Carles Royo i Baiges.

La Banda de Música sota la batuta del seu director, Carles Royo, ens havia preparat un repertori ben variat, va encetar el concert amb el pas-doble “Pinturero” de Enrique Gimeno Estornell, seguint amb “Concert per a trompeta” d’Alexander Arutiunian,  on el públic assistent va poder gaudir del solista trompeta, Miquel Campos Valldepérez i per acabar aquesta primera part, l’obra que ens van oferir va ser el preludi de la sarsuela “La Revoltosa” de Ruperto Chapí.

Després d’uns minuts de descans  va ser el moment de la presentació de la Pubilla que representarà a la Societat durant tot l´any i que en aquest cas recau en la músic, Irene Espuny Sanchís, oboè de la Banda i de llarga tradició musical familiar, a qui se li va fer entrega de la tradicional rosa de Sant Jordi i de la banda que l’acredita i que lluirà fins al proper any, així com un emotiu comiat de la Pubilla que ha representat a la Fila durant l´any anterior, agraint la tasca realitzada en aquesta representació de la Fila durant tot un any, Noemí García Serra, flauta de la Banda de música i a qui la presidenta de la Fila, Núria Gómez, li va fer entrega d´un record del seu pas per la història de la societat com a Pubilla i com no, d’una rosa.

Un cop acabat aquest acte, la Banda de música va reprendre el concert amb l’estrena de la sardana “Ahir, avui i sempre” del compositor i músic de la banda, Lionel Beltrán Cecília, de qui no és el primer cop que la Banda de música interpreta una composició d’ell. A continuació, l’obra del compositor i també membre de la banda de música, Tomàs Simón Plazas. Tampoc és el primer cop que s’estrena un obra seva a la Fila, en aquesta ocasió ha estat una suite descriptiva en tres moviments “Tots per a un i un per a tots” i per finalitzar el concert la “Vídua Valenciana” d’Aram Katxaturian.

I amb aquesta peça es va donar per finalitzat el concert. Tot seguit, les dues pubilles de la Fila van fer l’entrega d’una rosa al director de la Banda, Carles Royo Baiges, així com al solista trompeta, Miquel Campos Valldepérez i als compositors, Tomás Simón Plazas i Lionel Beltran Cecília.

Havent finalitzat el concert, començava l’homenatge a Carles Royo Baiges que durant les últimes setmanes i en secret, s’havia estat organitzant amb molta il•lusió. Així, la presentadora va demanar al director que fes un Bis per acomiadar al públic que omplia l’auditori i era el moment de les sorpreses, ja que la batuta va donar l’entrada, però cap instrument va sonar i es va convidar a Carles Royo que anés a seure al lloc que tenia reservat al protocol al costat de la seva dona,  Marian, i fos atent al que en breu aniria desenvolupant-se.

Així va ser i van començar a passar unes diapositives que donaven testimoni dels 25 anys de trajectòria musical, mentrestant un grup de músics molt especial ja que comptava amb els seus dos germans, Jordi i Carme i la seva filla Queralt, reforçats per Jacint Gisbert, Albert Blasco i Àlex Rodríguez, “Tears in Heaven” d’Eric Clapton.

Al finalitzar aquesta peça, potser va ser el moment més emotiu de tot l’acte, ja que les paraules d’agraïment, companyerisme i complicitat van inundar l’auditori: la delegada de banda, Rosmari Roldan que va felicitar-lo en nom de tots els músics i en el seu propi, l’amistat i la trajectòria que junts han dut a la Fila va anar a càrrec de Jacint Gisbert; i els seus germans, Jordi i Carme, van ressaltar la seva part més humana i per acaba, la seva filla Queralt, entre llàgrimes, li va dirigir unes paraules que van emocionar a tot el públic assistent.

Acabat aquest moments de emocions, es va mostrar el regal que des de la Fila s’havia escollit per a aquest dia, aquest obsequi es va presentar en forma de dibuixos projectats i que relataven una història en to divertit i desenfadat que acabava a Berlin, lloc on estan convidats a passar un cap de setmana per assistir, al que segurament li fa més il•lusió, a l’ÒPERA.

Carlos Royo també va voler agrair a tothom aquest acte i el recolzament que des de el seu primer dia com a director ha anat rebent de músics, juntes directives i públic que sempre ha estat fidel als concerts i a la Fila.

Però com els assistents no poden marxar de la Fila sense música, llenguatge universal que acompanya sense igual els actes emotius, Jacint Gisbert va dirigir dos peces que van dedicar al seu director. La primera, un pas-doble “Concierto en la Plaza Mayor”, la primera obra dirigida per Carlos en un concert de Sant Jordi de l’any 1988. La segona, com no, ”Per molts d’anys”. Perquè ell s’ho mereix i tots desitgen que estigui molts més anys dirigint la Banda de Música de la Fila.

I amb aquestes notes musicals i l’ovació del tots els músics i el públic dempeus es va donar per acabat el concert de Sant Jordi 2013.



T´agrada cantar?