La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

10/JUN/2013

El mal temps no va impedir la celebració de la XV Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya a la Fila.

La pluja que va caure al migdia i el temps insegur que va estar present durant tot el dissabte, 8 de juny, van fer que aquesta XV Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya “Ciutat d´Amposta” canviés la seva habitual ubicació a l´aire lliure per un escenari diferent, l´Auditori de la Fila.


La pluja que va caure al migdia i el temps insegur que va estar present durant tot el dissabte, 8 de juny, van fer que aquesta XV Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya “Ciutat d´Amposta” canviés la seva habitual ubicació a l´aire lliure per un escenari diferent, l´Auditori de la Fila.

Les cinc bandes participant d´aquesta edició van anar oferint el seu repertori al públic que omplia l´auditori i que va gaudir de la música que aquest joves músics havien estat assajant durant els darrers mesos, sota la batuta dels seus directors i amb la ajuda de les respectives escoles, mostrant així la gran feina que des d´aquestes s´estan duent a terme al món musical.

S´agraeix veure que les escoles de música, no només ensenyen aquest llenguatge universal , sinó que són, al mateix temps, seu de valors i un mitjà per fomentar la unió i la amistat entre els seus alumnes.

La primera banda juvenil en pujar a l´escenari va estar la Banda Juvenil Municipal d´Alcanar, sota la direcció de Pasqual Arnau, que després de la seva magnífica actuació va ser rellevada per la Banda de l´Escola de l´Agrupació Musical Senienca, dirigida per Òscar Losada. Un cop finalitzada la seva interpretació van baixar de l´escenari per donar pas a la banda de l´escola de música que, arribada des de Valldoreix i dirigida per Manel Cerdà, ens va oferir les tres obres que havien preparat per a aquesta trobada, a continuació va ser el torn de la banda de música de l´Agrupació Musical Canareva, dirigida per Veremundo Garcia i que donava pas a la última de les actuacions, la qual tancava aquesta trobada, va ser el torn de la banda juvenil organitzadora d´aquesta XV Trobada de bandes Juvenils de Catalunya, la Banda de l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta, que sota la batuta de Jacint Gisbert van finalitzar el concert amb una sardana “La Puntaire”.

Per a aquesta trobada i com a record del seu pas per aquesta XV Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya, la Fila havia escollit com a obsequi una partitura del compositor i músic de la Fila, Lionel Beltran, una obra per a Banda i Xilòfon “Xilofonia”. Per motius laborals Lionel Beltran, no va poder assistir a aquesta trobada i van estar, el Regidor d´Ensenyament, Sr. Josep Antoni José Nos i la pubilla de la Fila 2012/2013, Noemí Garcia Serra, els encarregats de fer entrega d´aquest obsequi a cadascuna de les bandes participants.

A l´acabar el concert, els més de 250 músics que havien participat de la Trobada, van poder gaudir del berenar, d´un entrepà i una beguda, que l´APIMA (associació de pares i mares d´alumnes) els havia preparat, acomiadant així als participants d´aquesta XV Trobada i animant-los a participar en la propera edició.



T´agrada cantar?