La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

2/SET/2013

LA FILA PARTICIPARÀ EN EL MONOGRÀFIC QUE LA FIRA DE CALELLA DE MAR DEDICA A LES TERRES DE L´EBRE

La Banda de Música farà un petit concert el diumenge 22 de setembre a les 12 h i una cercavila a les 18.30 h

La Fira, que se celebrarà al Passeig de Manuel Puigvert de Calella de Mar del 20 al 23 de setembre vinents, servirà per donar a conèixer l’especificitat del territori que s’aglutina sota l’epígraf de ‘Terres de l’Ebre’ i que geogràficament comprèn les comarques del Montsià (Amposta n’és la capital), Baix Ebre (Tortosa), Terra Alta (Gandesa) i la Ribera d’Ebre (amb Móra d’Ebre com a capital). 

D’aquesta manera s’aprofundeix en el desplegament temàtic del monogràfic iniciat l’any 2012 i que amb el títol ‘Catalunya: les arrels d’un país únic’ permetrà al llarg de tres anys descobrir la cultura, tradicions i propostes de futur que els diversos territoris del país desenvolupen.  En aquesta ocasió, els visitants de la Fira de Calella podran aprofundir en les característiques d’un territori malauradament poc conegut però que integra propostes tan atractives com, a nivell de natura, la riquesa del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Parc Natural dels Ports o propostes com el Birdwatching (turisme ornitològic); des del punt de vista turístic, les Terres de l’Ebre són actualment un actiu en disciplines com el barranquisme, el caiac, el cicloturisme, l’escalada, el senderisme... (destaca el turisme fluvial vinculat a Les illes de l’Ebre).  

Però sens dubte la gastronomia i la cultura de les Terres de l’Ebre esdevindran el principal reclam: en aquest sentit, no podem oblidar la cultura de l’arròs, les ostres del Delta, els llagostins, anques i anguiles, la mel del Perelló, la qualitat dels vins emmarcats sota la DO Terra Alta, l’oli d’oliva de Tortosa, la carxofa, l’aiguardent (Prat de Compte)...  

La banda sonora del monogràfic serà, sens dubte, la jota i amb ella arribaran fins a la nostra ciutat els seus millors ambaixadors: Quico, el Cèlio, el noi i el mut de les Ferreries, així com el so de les bandes, amb la centenària Agrupació de la Sènia, la Lira i la Fila d´Amposta i la Banda de Ginestar de la Ribera d´Ebre. Igualment remarcable és la invitació a la primera colla castellera de les Terres de l’Ebre: arribaran des de l’Ametlla de Mar i són ‘Los Xics Caleros’. 

La Fira també programarà un seguit d’activitats destinades a recuperar la memòria dels oficis, especialment important en el cas de les Terres de l’Ebre: fuster, terrissaire i l’artesania de la palma en són els principals.

Més informació: 33a. FIRA DE CALELLA DE MAR I MARESME

Programa d´activitats



T´agrada cantar?