La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

24/SET/2013

La Banda de Música de la Fila promociona, juntament amb altres entitats del territori, la forta tradició musical de les Terres de l´Ebre

Ho va fer aquest passat diumenge 22 de setembre, en el marc del segon monogràfic "Catalunya, les arrels d´un país únic. Les Terres de l´Ebre", que organitza la Fira Calella.

Aquest passat diumenge 22 de setembre, la Banda de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta es va desplaçar fins a Calella amb motiu de la celebració de la fira que des de fa 33 anys organitza aquest municipi del Maresme.

Des de l´any 2012, la Fira organitza un monogràfic sota el títol "Catalunya, les arrels d´un país únic", que aquesta edició estava dedicat a les Terres de l´Ebre, amb la finalitat de donar a conèixer l´especificitat d´aquest territori i descobrir-ne la seva cultura, tradicions, gastronomia, riquesa paisatgística, etc.

Nombroses han estat les entitats ebrenques desplaçades a Calella per oferir diferents activitats promocionals de la nostra cultura i tradicions durant els quatre dies que ha durat la Fira, així com artesans que han organitzat tallers i paradistes i restauradors que han promocionat la riquesa gastronòmica de les Terres de l´Ebre, sense oblidar-nos de la representació oficial dels municipis a través dels quatre consells comarcals.

La música va tenir un protagonisme especial entre les nombroses activitats de les que els visitants a la Fira van poder gaudir, no en va, la forta tradició musical que existeix en la majoria de pobles de les Terres de l´Ebre n´és un dels trets culturals que la diferencien d´altres territoris de Catalunya. D´aquesta manera, van participar quatre bandes de música (La Sénia, Ginestar i la Lira i la Fila d´Amposta) amb concerts i cercaviles, el vers cantat i les rondalles, amb Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries i Guardet el Cantador, la jota, amb el grup de jotes de Ginestar i Paracota d´Amposta.

El concert que va oferir a les 12 del migdia la nostra Banda de Música, dirigida per Carles Royo, va arrencar forts aplaudiments del públic assistent i van ser moltes les persones que van voler adreçar-se directament als músics per fer-los arrribar la seva felicitació.

L´organització de la Fira va oferir un dinar als músics, en un restaurant a pocs metres del recinte firal, on van poder descansar una estona abans de les 5 de la tarda, quan la Banda tornava a entrar al recinte firal per agafar els instruments i començar la cercavila que va transcórrer pels carrers del centre comercial de Calella, fent córrer la música dels pasdobles davant del nombrós públic que omplia comerços i terrases de bars i cafeteries.

Amb aquesta cercavila es donava per acabada la participació de la Unió Filharmònica d´Amposta al monogràfic dedicat a les Terres de l´Ebre de la Fira de Calella, amb la satisfacció d´haver col·laborat a dónar a conèixer als més de 60.000 visitants de la Fira, la riquesa cultural, paisatgística i gastronòmica de les nostres terres.




T´agrada cantar?