La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

CONCERT CORAL DE PRIMAVERA

Diumenge 6 d´abril a les 18:30 h a l´auditori de la Fila.

Amb la participació de:

  • Coral Flor de Lis de Montblanc
  • Coral Voces de la Tierra de Reus
  • Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´Amposta


PROGRAMA DEL CONCERT


CORAL FLOR DE LIS DE MONTBLANC

N´Eulàlia vol gonella  

  Mateu Fletxa el Vell
     
Boig per tu   Sau/ Adapt. Joana Cervelló
     
Oreneta gentil   Vals-mazurca de caramelles
     
A la plaça hi han sardanes   A. Navas/ S. Guàrdia
     
Directora: Joana Cervelló    


Montblanc, que sempre ha tingut vocació per la música i el cant coral, feia vint anys que es trobava sense cap grup dedicat a la música polifònica quan l’any 1992 i, per la constància i dedicació d’uns joves músics, va néixer La Coral Flor de Lis.  

Si bé l’únic objectiu  era cantar les típiques Caramelles de Pasqua d’aquell any, de seguida i animats per l’èxit de l’actuació i per voluntat de tots els cantaires,  es constituí en coral estable.

La Coral  participa en la major part de celebracions de la vila de Montblanc: religioses, benèfiques, lúdiques, com Festa Major, Fires, Setmana Medieval de Sant Jordi, Nadal, etc. 

El repertori abasta un ampli ventall que va des de la música sacra, música del Renaixement, barroca, del romanticisme, fins la música popular i tradicional d’arreu del món.

La Coral Flor de Lis està composta per trenta-cinc cantaires i des de l’any 2005 actua sota la direcció de Joana Cervelló.

.......................

CORAL VOCES DE LA TIERRA DE REUS

Hanac Pachap  

  Himne processional - Perúa el Vell
     
Nga I wie   Cançó tradicional maorí
     
Marinada Sardana   A.Perez Moya
     
Jotes del Riu Rau   Jotes tradicionals - Païs Valencià
     
Director: Esteban Donadío    


“Voces de la Tierra” va ser, primer, un refugi per ancorar noves arrels i per espantar les pors. Parlem del mes d’octubre de 2002. 

Un lloc per carregar energies que es va a convertir però, en tot un punt de trobada de moltes nacionalitats, sobretot llatinoamericanes, un punt de trobada de persones que necessitaven sentir-se acompanyades i cantar la seva soledat i desarrelament, tot fent servir la tradició musical dels seus orígens. 

Ara, anys després, el llegat és el d’una coral majoritàriament catalana que manté i enforteix els vincles de grup obert i acollidor. 

En un primer moment va rebre el suport del Centre Llatinoamericà de Reus, i l’any 2005 es va definir com una associació cultural autònoma, que s’autoorganitza i autofinança. La formació no té junta directiva ni rep subvencions i demostra un marcat gust per la cançó popular, en la interpretació de la qual no falten llengües minoritàries com el zulú, el croat o el quítxua. 

El seu repertori està dirigit a la interpretació de músiques populars, folclòriques i tradicionals de tot arreu i, especialment, a la música de cantautors, no prou harmonitzades per agrupacions corals.

Els membres, uns trenta cantaires, tenen, d’altra banda, una esmolada consciència cívica i un punt de posicionament social, de denunciar allò que no els agrada, com l’especulació o les agressions al medi ambient. Posen, per tant, les seves veus al servei de les causes que consideren justes, com les organitzacions no governamentals Amnistia Internacional, Paraules per la Pau i Matres Mundi, o moviments com el 15M, tot i que la coral recalca el seu apoliticisme; o, simplement, fer companyia als avis de la Residència Baix Camp.

Des del 2005 el seu director és Esteban Donadío i des del 2006 organitza la “Trobada coral de primavera a Reus” que amb molt d’èxit ha pogut convocar corals de tota Catalunya i el País Basc.

.......................


CORAL AQUAE DE LA UNIÓ FILHARMÒNICA D´AMPOSTA

La Dama d´Aragó

  Pop. Catalana Arranj. Robert Faltus
     
Alma, Corazón y Vida   Adapt. Alain Langrée
     
Moon River Henry Mancini   A.Perez Moya
     
The Lion sleeps tonight   Arranj: Anne Raugh i Deke Sharon
     
Directora: Núria Ferré    







Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > CONCERT CORAL DE PRIMAVERA


T´agrada cantar?