La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila


LA FILA FUSIONARÀ CLÀSSIC I ROCK AMB UN NOU ESPECTACLE MUSICAL, EL CONCERT FOR GROUP AND ORCHESTRA DE JON LORD, TECLISTA DEL MÍTIC GRUP DE ROCK DEEP PURPLE

Amb la idea d’introduir un format diferent en les seves actuacions, la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta, ha estat treballant en un nou projecte musical: una versió del concert que el grup de rock anglès Deep Purple i la Royal Orquestra Filharmònica van interpretar al setembre del 1969 al Royal Albert Hall de Londres.

Jon Lord, teclista de la formació anglesa, va escriure aquest Concerto for group and orchestra, una de les primeres fusions entre música clàssica i rock.

El concert pren com a referent l’estil típic d’obra per a solista i orquestra, on hi ha una alternança entre els tutti (l’orquestra) i els solistes (la banda de rock). L’obra s’estructura en tres moviments: ràpid, lent i ràpid, on trobarem l’alternança de solos instrumentals de guitarra elèctrica, baix, orgue i bateria, alternant-se amb episodis veritablement simfònics i plens de lirisme per part de la banda de música.

L’any 1970 Lawrence Foster va dirigir aquest concert amb l’Orquestra Filarmònica de Los Ángeles al Hollywood Bowl. Després de la interpretació, la partitura i el material es van perdre.

Trenta anys després del primer concert, el 1999, es va tornar a interpretar en directe al Royal Albert Hall de Londres. Això va ser possible gràcies a Marco de Goeij, qui va recrear la partitura escoltant l’enregistrament i observant el video del concert de l’any 1969.

La Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta presenta aquest espectacle amb una versió per a banda de música i grup de rock, a càrrec de la formació de la Fila i del grup de rock, integrat per Joan Miró (guitarra elèctrica), Pako Recio (baix elèctric), Josep Jordà (bateria), Miguel Ángel Zaragozá (teclats) i Josep Maria Blanquet (veu).

El concert estarà dirigit per Carles Royo i es faran dues sessions a l’auditori de la Fila: la primera el dissabte 8 de febrer a les 22 h i la segona el diumenge 9 de febrer a les 18h.

Les entrades tenen un preu de 12 euros a taquilla. Es podran adquirir entrades anticipades a un preu de 10 euros a la secretaria de la Fila, a l’Hiper Europa (Amposta, Tortosa, Satn Carles de la Ràpita, Vinaròs i Benicarló), al Pub La Guarida (Amposta), a l’Oqio Lounge (Amposta) i a l’establiment d’instruments musicals Músics & Clàssics (Amposta).

Més informació:




T´agrada cantar?