La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

14/ABR/2014

Èxit de participació en les V Colònies Musicals organitzades per l’Escola de la Unió Filharmònica

Deu Escoles de Música de Catalunya comparteixen el gust per la música durant les V Colònies Musicals organitzades per l’Escola de la Unió Filharmònica d’Amposta.

Amb l’objectiu de fomentar el gust per la música va ser el motiu per a que l’Escola de Música de la Unió Fiharmònica d’Amposta organitzés les I Colònies Musicals, això juntament amb l’oportunitat que podien tenir als alumnes participants de compartir amb altres joves de la mateixa edat i inquietuds uns dies d’esbarjo, al mateix temps que treballaven obres on s’aprenia a combinar diferents tipus d’instruments, corda i vent.

El que va començar com una activitat més, s’ha convertit en una activitat de formació musical consolidada i al mateix temps molts esperada per els alumnes de totes les escoles que ja han participat en anys anteriors.

Aquest any s’ha complit la seva cinquena edició, amb un increment important d’inscripcions, tant d’escoles com d’alumnes, incorporant-se aquest any a l’inicitativa l’Escola de Música de Masdenverge, alumnes de Música de Sant Cugat del Vallès i la Jove Orquestra de Figueres que han tingut l’oportunitat de gaudir d’aquesta convivència musical, juntament en les escoles veteranes d’edicionsanteriors: Banda de Música de Barcelona, la Banda Gymúsic, la Banda de Música de l’Ametlla del Vallès, a les bandes d’instruments de vent, tan arrelades a les nostres terres: Escola de Música Municipal del Perelló, Escola de Música Municipal de Salou, Escola de Música la Ginesta de Ginestar i l’amfitriona, l’Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta.

I com ha estat fent des de la primera edició, l’APIMA (Associació de Pares i Mares d’alumnes), ha contribuït econòmicament en aquestes activitats, per a que tothom pugui gaudir d’aquestes colònies, que no són més que una altra manera de aprendre música de forma divertida.

Les colònies musicals que han tingut lloc, com ens anys anteriors, a l’Alberg de Sant Carles de la Ràpita i en aquesta ocasió ha reunit a 120 alumnes durant els dies 11, 12 i 13 d´abril de 2014. Durant aquest tres dies els participants han pogut combinar estones de lleure amb el assajos, necessaris per tal de preparar el concert de diumenge com a cloenda d’aquesta estada i que ha tingut lloc a l’Auditori de la Fila. En aquest concert - cloenda s’ha pogut gaudir del treball d’assajos que es duu a terme en dos dies fruit de la tasca que durant l’any, els professors de les respectives escoles estan duen a terme i així es va poder comprovar al concert – cloenda.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Èxit de participació en les V Colònies Musicals organitzades per l’Escola de la Unió Filharmònica

El públic assistent va poder gaudir d’un repertori ben variat, la primera part sota la batuta del director, Jordi Piccorelli, l’Orquestra de Grau Intermig i l’Orquestra de Grau Professional de Figueres van delectar amb el ”Somni d’una nit d’estiu” de F. Mendelssohn i “Finale. Simfonia nº 2 en Do Major” de P.I. Txaikovsky, a continuació l’Orquestra de Grau Professional va oferir el “4rt Moviment de Scherezade” de Rimsky-Korsakov i “Finlandia” de J. Sibelius.

Després d’aquesta primera part es va donar continuació al concert amb la Banda de Música que sota la batuta de Jacint Gisbert i formada per tots els alumnes assistents a les estades interpretant les peces que durant aquests dies van estar assajant, començant aquesta segona part amb “Ragon Falez” de E. Cebrián i continuant amb una recopilació de temes de “Fantasia de Disney” de J. Visión i per finalitzar, “First Suite en Mi bemoll” de G. Holst.

Encara que el públic encara va poder gaudir d’un bis, per al que es va escollir l’obra: “Navegar, navegar” de Fausto Bordalo Dias. I en aquesta peça es va donar per acabat el concert, però encara quedava acomiadar als alumnes i professors participants i felicitar-los pel seu treball.

Tot seguit es va fer un petit refrigeri i es va fer entrega a cadascun d’ells d’un petit obsequi com a record de la seva participació en aquestes estades, encara que de segur que els músics s’emporten molts records i vivències d’aquesta estada musical.

Més fotos:



T´agrada cantar?