La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

7/MAI/2014

EL CD AMB LA MÚSICA DE L’AMPOSTA DE 1908

Tenim el goig de presentar-vos el primer recull de música de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta i que durant els últims anys ha estat part del repertori que la Banda de Música de La Unió Filharmònica d’Amposta ha vingut interpretant a les sessions de ball de la Plaça de Fidel.

Tenim el goig de presentar-vos el primer recull de música de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta i que durant els últims anys ha estat part del repertori que la Banda de Música de La Unió Filharmònica d’Amposta ha vingut interpretant a les sessions de ball de la Plaça de Fidel. 

Els autors dels quals tenim constància van néixer a les acaballes del segle XIX i van desenvolupar la seva principal activitat creadora a principis del segle XX. Conformen tot ells el top-ten que liderava les llistes d’èxits d’aquells anys, molt abans de sorgir els 40 Principals o els Grammy. Aquests compositors solien dedicar-se a la composició de música lleugera, que les més famoses cupletistes i cantants de cafè- teatre s’encarregaven d’interpretar, o sigui fer-ne una creació que sovint catapultava a l’actriu cantant i també al compositor. 

Als incipients pobles com Amposta, que de mica en mica anaven consolidant el seu pes econòmic dins el territori, l’estratificació social també es deixava sentir en el temps de lleure entre jornalers i propietaris. Els primers s’aplegaven a la plaça de l’església on, sota la llum de les torxes i al so de la dolçaina i el tabal, les parelles ballaven jotes com des de temps immemorials es venia fent. Danses sense contacte físic, quasi hieràtiques, on només els ulls de les parelles traspassaven i burlaven l’atenta mirada de les mares que observaven des de les parets de la plaça. 

Més amunt, al Grau, els propietaris i el cercles socials més alts de la població, es reunien també per a ballar, però al so de petites orquestres o del gramòfon que interpretaven els últims èxits vinguts de la capital, les noves danses que des de l´Europa més continental irrompien per sacsejar els costums i tradicions ancestrals. Danses que tenien a més un aire exòtic, nou, que feia somiar en altres cultures i territoris. 

L’enregistrament del CD es va realitzar a finals de desembre de 2013 a l’auditori de la Fila amb músics de la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta, sota la direcció de Carles Royo

El CD té un preu de 5 € i durant els dies de la Festa, podreu adquirir-lo a la parada la Taverna de la Fila. Després el trobareu a la secretaria de la Fila.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > EL CD AMB LA MÚSICA DE L’AMPOSTA DE 1908



T´agrada cantar?