La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

13/NOV/2014

La Coral Aquae última els detalls del concert de Santa Cecília

S´apropa Santa Cecília i la Coral Aquae de la Unió filharmònica estem preparant les cançons que interpretarem el pròxim dissabte 22 al concert que celebrem cada any, juntament amb la Banda de l´Escola i la nostra Banda.

S´apropa Santa Cecília i la Coral Aquae de la Unió filharmònica estem preparant les cançons que interpretarem el pròxim dissabte 22 al concert que celebrem cada any, juntament amb la Banda de l´Escola i la nostra Banda.

Les peces que hem preparat aquest any són:

-"La Clavellinera", una dansa que servia a les noies per trobar parella la Nit de Sant Joan. El ball de la Clavellinera és originari del Priorat, Camp de Tarragona, l´Urgell, Conca de Tremp i els Pallars. Actualment està en desús i se n´han fet versions noves i diferents. La protagonista d´aquest ball és una donzella anomenada Clavellinera, circumstància de la qual en deriva el seu nom.

- "Aqueres montanhes", l´himne oficial de la Vall d´Aran. És una de les variacions de la cançó occitana "Se canta". Originalment fou una cançó d´amor que, amb el temps, ha esdevingut una metàfora del sentiment del poble occità i himne de tota Occitània.

- "La reina del placer", peça que va formar part d´un recull publicat l´any 1948 per iniciativa del compositor Xavier Montsalvatge, l´escriptor Nèstor Luján i el pintor Josep Maria Prim, amb l´objectiu de revitalitzar un gènere que en aquells moments semblava en perill d´extinció: l´havanera. Preocupats per la preservació d´aquest patrimoni musical, un dia es van reunir a casa de Josep Pla amb tres pescadors de Calella de Palafrugell per tal de recollir antigues havaneres. Montsalvatge (1912-2002), figura fonamental en la música catalana del segle XX, va ser un autor brillant, prolífic i inquiet, tan interessat per la música d´avantguarda com pels gèneres tradicionals. La versió que interpretarà la Coral Aquae de la UF és una harmonització de Alain Langrée.

- "La gavina", l´havanera més coneguda de Frederic Sirés i Puig, popularitzada per Marina Rossell i escrita en una estada a Cuba l´any 1924. Aquesta havanera no va ésser registrada i, després de la Guerra Civil espanyola, havia quedat mig oblidada, fins que Marina Rossell la va incloure en el seu repertori, com a una cançó popular anònima.

Esperem que us agradi el repertori que hem escollit per la nostra festa i que vingueu a gaudir del concert el proper dissabte 22 de novembre.



T´agrada cantar?