La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

25/NOV/2014

Els músics celebrem un any més la seva festa ... Santa Cecília.

Aquest any 2014, la Fila ha organitzat diferents actes amb la intenció d’involucrar a toTs els músics, alumnes, socis i simpatitzants que formen i fan possible l’existència d’aquesta Societat.


Santa Cecília, la patrona de tots els músics és una data important dins les societats musicals ampostines, que proporciona a la Ciutat d´Amposta uns dies d´actes musicals i concerts.

Aquest any 2014, la Fila ha organitzat diferents actes amb la intenció d’involucrar a toTs els músics, alumnes, socis i simpatitzants que formen i fan possible l’existència d’aquesta Societat.

Durant la setmana prèvia i des de l´Escola de Música s´ha estat treballant en un mural confeccionat pels alumnes de sensibilització i iniciació, on es mostren els valors de la música: treball, esforç, constància, pràctica, ... Aquest treball està exposat als vestíbul de la Fila amb l´objectiu i la satisfacció de fer extensiu a tothom, tot el que requereix aquest món de la música i el camí a recórrer fins a arribar a ser un músic.

Amb aquesta implicació dels alumnes més petits en la celebració i després de molts d´assajos per part de totes les seccions de la Fila, arriba el moment del concert, que va tenir lloc el dissabte 22 de novembre, coincidint aquest any exactament amb l´efemèride de Santa Cecília.

La nit va començar amb l´actuació de la Coral Aquae, però abans de donar pas al concert es van presentar els nous cantaires que s´incorporaven, fent entrega de la insígnia de la coral a Mercè Ferreiro (contraalt), Carles Zayas (baix) i José Maria Sotelo (tenor) i així, sota la direcció de la seva directora, Núria Ferré va començar el concert oferint als assistents quatre cançons de molt variat estil: “la clavellinera”, cançó del Priorat, “la reina del placer” una havanera de Xavier Montsalvatge, seguida de “la gavina” l´havanera més coneguda de Frederic Sirés i Puig i per acabar "Aqueres montanhes", l´himne oficial de la Vall d´Aran i variació de la cançó occitana "Se canta" que va estar acompanyada al saxo soprano per Josep Subirats i al Bombo per Joel Alonso.

Després de la seva actuació, va arribar el torn de la Banda de l´Escola de Música que amb els seus 40 components, sota la direcció de Jacint Gisbert, van saber arribar al públic amb un repertori molt fresc, interpretant: “Trumpet Boogie” que va tenir com a trompetes solistes a dos germans, Jofre i Biel Fortuño Borràs, per continuar amb “Jumper Clarinet”, en aquesta ocasió el clarinet solista va ser Ferran Gisbert Gómez i amb “Jungle Fantasy” i els sons dels habitants de la jungla es va arribar al descans.

La segona part, va començar amb la incorporació de la músic, Clara Sancho, a qui el director Carles Royo va fer entrega de la insígnia de la Fila com a nou clarinet de la Banda de Música, a continuació, va ser el moment de rendir un homenatge a una persona que des de sempre ha estat molt vinculada, tant a la Banda de Música com a la Societat, perquè, qui no coneix a la Fila a Alberto Falcó?, així després d´unes emotives paraules el director, Carles Royo li va fer entrega d´un diploma com agraïment.

Abans de començar el concert amb la Banda de Música, es va fer el sorteig d´una cistella de productes típics perellonencs, donació que s´ha d´agrair al Sr. Manel Villarroya del Perelló i que va correspondre a la sra. Maria Teresa Calabuig.

I va arribar el moment d´escoltar el repertori que la Banda de Música i el seu director, Carles Royo, havien preparat per a aquest concert i que començava amb la sardana “Regalims del cor” de Vincenç Bou i Geli, per continuar amb “Into the Storm” obra composada per de Robert W. Smith per commemorar la forta tempesta d´hivern que l´any 1993 va sofrir l´est dels Estats Units, acabant amb l´obra “Sendes” on les variacions sobre la vida d´un mortal, de José Antonio Pina, van sorprendre al públic assistent.

Però no es podia acabar la nit de Santa Cecília sense la interpretació de l´”Himne del 80è aniversari de la Fila”, interpretat per la Banda de Música i amb les veus de la Coral Aquae i de tots els assistents a l´uditori que van voler afegir-se.

D´aquesta manera, acabava una nit de celebració, convidant a tothom a la missa que al dia següent va tenir lloc a l´església de Sant Josep en honor a Santa Cecília i al dinar de germanor que va reunir a músics, alumnes, socis i simpatitzants al Restaurant de Sant Carles de la Ràpita.



T´agrada cantar?