La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

11/JUN/2015

Es crea el Guardó a la Qualitat Musical Ampostina»

El premi és una iniciativa del matrimoni Paco Torres i Marina Soriano i vol fer un reconeixement públic a la tasca de formació musical i cultural de les escoles de música de la Unió Filharmònica d´Amposta i de la Lira Ampostina.

Aquest migdia ha tingut lloc al Saló d´Actes de l´Ajuntament d´Amposta una roda de premsa amb motiu de la presentació del «Guardó a la Qualitat Musical Ampostina», on han assistit els promotors d’aquest premi, el matrimoni ampostí format per Francesc Torres i Marina Soriano, l’alcalde en funcions de l’Ajuntament d’Amposta, Manel Ferré, el president de la Lira Ampostina, Javier Escrihuela, la presidenta de La Unió Filharmònica, Núria Gómez i els directors de les escoles de música de les dues societats, Octavi Ruiz i Jacint Gisbert.

Francesc Torres i Marina Soriano han explicat que amb aquesta iniciativa volen fer un reconeixement públic a la tasca de formació musical i cultural que des de les escoles de música de la Unió Filharmònica d´Amposta i de la Lira Ampostina s´està duent a terme a la ciutat des de fa quasi cent anys. Segons ha explicat Paco Torres, el fet que el seu pare hagi estat un dels presidents de la Lira Ampostina i que ell mateix hagi format part d’una de les juntes directives de la Unió Filharmònica, fa que tingui una especial estima per aquestes entitats, i això també hi ha influït en la decisió de crear aquest premi.

El «Guardó a la Qualitat Musical», un per a cada Societat Musical, serà atorgat als alumnes de música pels seus mèrits i trajectòria durant el curs, d’acord amb el criteri del claustre de professors de cada escola. El Guardó, que ja serà efectiu aquest curs escolar 2014/2015, consta d’un diploma i un premi en metàl·lic dividit en dos categories:

  • Diploma d´Honor i 300 euros per al primer premi
  • Diploma d´Accèssit i 200 euros per al segon premi.

Tant l’alcalde en funcions com els presidents de les dues societats musicals hi han agraït al matrimoni Torres-Soriano la creació del Guardó que, a més de ser un incentiu, tant per la dotació econòmica com per ser un reconeixement a la feina ben feta d’alumnes i professors, posa de manifest una sensibilitat especial envers la música i la cultura de la ciutat, però sobretot per la tradició de les bandes de música a Amposta.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Es crea el Guardó a la Qualitat Musical Ampostina»



T´agrada cantar?