La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

19/JUN/2015

El planter de músics d’Amposta no tanca per vacances

La tasca de les escoles de música vinculades a les bandes és una contribució que va més enllà de la pròpia societat musical, esdevenint centres de formació de ple dret. Així ho reconeix el Departament d’Ensenyament de la Generalitat que reconeix els estudis de la majoria d’escoles de música. L’escola de música de La Unió Filharmònica d’Amposta és un centre molt actiu que ofereix del 27 de juny al

La tasca de les escoles de música vinculades a les bandes és una contribució que va més enllà de la pròpia societat musical, esdevenint centres de formació de ple dret. Així ho reconeix el Departament d’Ensenyament de la Generalitat que reconeix els estudis de la majoria d’escoles de música. L’escola de música de La Unió Filharmònica d’Amposta és un centre molt actiu que ofereix del 27 de juny al 4 de juliol la quarta edició de les Estades Musicals, unes colònies per a nens a partir de 7 anys fins a 18 que tenen l’objectiu de combinar lleure i aprenentatge a Sant Carles de la Ràpita.

Aquestes colònies neixen del replantejament de les conegudes com a Jornades Musicals, unes trobades per a músics basades en tallers i monogràfics, que davant l’interès de nens i joves aquest serà el quart any que s’han reconvertit en unes colònies. No obstant, si sumem les anteriors Jornades, aquest serà el 22è any que La Unió Filharmònica d’Amposta celebra aquesta cita estiuenca. “Aquest canvi de format comporta que oferim una estada per a nens i joves, amb activitats de piscina i esport que serveixen d’esbarjo a la formació a base de tallers, xerrades i classes magistrals que oferim als diferents grups que es formen per edat i per nivell, per tal que tots aprofitin la formació”, explica Cinto Gisbert, director de l’escola de música i de la Banda de l’Escola. La quarta edició de les Estades Musicals proposarà classes de flauta travessera, clarinet, saxo, fagot, trompeta, trompa, trombó, bombardí – tuba i percussió.

“No s’entén una sense l’altra”

L’escola de música de la Unió Filharmònica d’Amposta és un centre reglat per la Generalitat i que ofereix formació fins a 4rt grau mitjà, oferint la possibilitat als alumnes de de preparar les proves d’accés per accedit al Conservatori Superior, equivalent al grau universitari. L’any passat cinc alumnes de l’escola van entrar al Conservatori, tot demostrant que és una via eficient per iniciar una carrera professional dins la música.

Aquesta és una realitat que comparteixen diverses escoles de música nascudes en el si d’una societat musical. “L’any 2017 la societat celebrarà el seu centenari, i té escola des del primer dia, potser no de forma professional com ara, però des de sempre l’objectiu d’una banda és potenciar la música i formar a la gent. La idea d’una banda no s’entén sense una escola”, exposa Gisbert sobre aquesta realitat. L’ escola de música de la Unió Filharmónica d’Amposta és molt activa i organitza activitats com Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya Ciutat d’Amposta, celebrada el passat 6 de juny.

Per a més informació sobre les Estades Musicals, del 27 de juny al 4 de juliol a l’Alberg de Sant Carles de la Ràpita, podeu consultar el següent link.

Article publicat a Tornaveu

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > El planter de músics d’Amposta no tanca per vacances



T´agrada cantar?