La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

3/SET/2015

El mes de setembre dona inici al nou curs 2015/2016 a l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta.

En començar el mes de setembre tot es torna a posar en marxa a l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta, tan és així que el primer dia de setembre a les 20,00h. a l´Auditori de la Fila es va fer la presentació del claustre de professors i de totes les activitats i novetats que s´introduiran en aquest nou curs que comença.

En començar el mes de setembre tot es torna a posar en marxa a l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta, tan és així que el primer dia de setembre a les 20,00h. a l´Auditori de la Fila es va fer la presentació del claustre de professors i de totes les activitats i novetats que s´introduiran en aquest nou curs que comença.

Una exposició de diapositives que recollien algunes de les activitats formatives i musicals realitzades pels alumnes durant el passat curs, va rebre els pares i mares assistents a aquesta presentació del curs 2015/2016.

Després de la salutació als assistents i la presentació del professorat pel director de l´Escola de Música, Jacint Gisbert es va introduir el primer canvi que tindrà lloc aquest curs, aquesta modificació afecta al nom de les assignatures cursades, adaptant-les a la nomenclatura utilitzada als Conservatoris de Música. Aquest canvi, però, no afecta els continguts que s´han estan treballant fins ara, només la nomenclatura. A continuació disposeu de la relació d´assignatures i la nova nomenclatura.

A continuació va ser el torn de presentar el nou format del cant coral, que va estar presentat per la professora de cant coral, Núria Ferré i el director de l´Escola de Teatre i Circ d´Amposta, Jordi Princep. Aquest nou format incorpora l´expressió escènica a les classes de cant, treballant conjuntament els aspectes vocals i interpretatius.

També el cap d´Estudis, Jordi Mompel va fer la presentació d´una altra de les novetats, la “Roda d´Instruments” que començarà a partir del mes d´octubre. Això suposa que els alumnes que cursen el nivell Bàsic 1, puguen començar a practicar amb els diferents instruments, la qual cosa, els farà conèixer tots els instruments musicals oferts per l´escola i els hi facilitarà la seva posterior elecció.

Jacint Gisbert explica que aquest any continuaran els conjunts infantils, conjunt d´adults, banda juvenil i la resta de activitats i concerts com en anys anteriors, a més d´anar incorporant noves activitats, sempre tenint en compte que l´objectiu de l´escola de música ha de ser la millora de la formació musical.

I per la seva trajectòria musical i els èxits assolits va felicitar als alumnes que han entrat aquest any als diferents conservatoris després de cursar els seus estudis a la Fila, aquestos alumnes han estat: Jofre i Biel Fortuño a la trompeta, Paula Bonet en piano i clarinet, Guillem Duran amb Saxo i Àlex Rodríguez amb Bombardí.

Degut a la qualitat musical assolida des de les escoles de música d´Amposta i com a reconeixement públic de la tasca que estan duent a terme, el matrimoni Torres – Soriano va presentar una iniciativa: el “Guardó a la Qualitat Musical Ampostina” que consta d´un diploma un premi en metàl·lic.

Aquest premi va destinat als alumnes que han tingut la millor trajectòria acadèmica durant el curs i així, reunits el claustre de professors en data 01 de setembre 2015, un cop avaluades les notes finals i les actes de tots els alumnes durant el curs escolar 2014/2015, van acordar per unanimitat atorgar el Diploma d´Accèssit i 200 euros a l´alumna de Grau Elemental, Marina Ferré Martínez i el Diploma d´Honor i 300 euros en metàl·lic a l´alumne de Grau Mitjà, Jordi Acacio Prats.

Des d´aquestes línies volen felicitar a tots dos i encoratjar-los a seguir endavant.

Per finalitzar aquesta presentació del curs 2015/2016, el director de l´Escola, Jacint Gisbert, va voler destacar el treball del professorat i de tot l´equip humà que treballa a la Fila, ja que aquests resultats acadèmics no serien possibles sense l´esforç de tots, així com agrair als pares i mares la confiança dipositada en l´Escola de Música de la Fila.



T´agrada cantar?