La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

17/JUL/2010

CONCERT DEL CHOIR SOCIETY LIRA DE VARSÒVIA I LA CORAL AQUAE DE LA FILA

Les dues formacions corals ofereixen un concert a l´auditori de la Societat i comparteixen un sopar de germanor.

Fa uns mesos, el Choir Society de Varsòvia va contactar amb la Unió Filharmònica per tal d´oferir un concert a Amposta. Tot i que la data que va proposar la formació polonesa no era la més adient per comptar amb una bona assistència de públic, des de la Fila no es va voler perdre l´oportunitat d´organitzar un concert compartit entre aquesta coral i la Coral Aquae de la Fila.

 

Finalment, aquest passat dissabte 17 de juliol es va rebre la visita de la Coral Lira de Varsòvia, que aquests dies està fent una gira per diferents indrets de Catalunya i a la vegada aprofita per fer turisme al nostre país.

 

La Choir Society Lira de Warsaw es va crear el 1990 i està formada per estudiants d´entre 15 i 30 anys (amb la singularitat que tots els components son homes). El seu repertori, de més de vuitanta obres entre música sacra i popular, sempre és capella. Ha guanyat diversos festivals a Polònia i a altres països europeus. A més, és l´organitzadora d´un dels més importants festivals a capella de Polònia: el Festival Coral Internacional "Varsòvia Cantat".

 

A les 7 de la tarda, a l´auditori de la Fila, va començar el concert amb la coral convidada, dirigida per Marcin Cmiel, (que a la vegada també és el vicepresident de la Societat), oferint un repertori bàsicament format per música religiosa i tradicional polonesa, que va permetre gaudir d´unes magnífiques veus, potents i equilibrades. Cal destacar-ne la esplèndida interpretació de l´espiritual negra Go chain.

 

Després d´un petit descans, va ser el torn de la Coral Aquae de la Fila, dirigida per Núria Ferré, amb un concert format per cançons del repertori popular de diferents regions de l´Estat Espanyol, havaneres i cançons d´autor. Aquest repertori va entusiasmar a la coral polonesa, ja que segons van explicar, tenen moltes dificultats per trobar al seu país cançons en català i també en castellà. Els va agradar especialment L´emigrant, amb música d´Amadeu Vives i text de Jacint Verdaguer i la coneguda havanera El meu avi, d´Ortega-Monasterio.

 

Un cop finalitzat el concert, la coral de Varsòvia van fer una petita visita al recinte del Castell i van poder gaudir de la imatge del nostre Pont Penjant sobre el riu Ebre. Alguns dels cantaires, al parlar del riu, van demostrar que estaven al corrent de l´actualitat del nostre país, ja que coneixien la problemàtica del transvasament de l´Ebre. Mentrestant, la Coral Aquae acabava de preparar el sopar de germanor que van oferir i compartir amb la Coral Lira de Varsòvia i que va tancar la visita d´aquesta formació polonesa.

Concert del cor Lira de Varsòvia i la Coral Aquae de la Fila


T´agrada cantar?