La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

3/MAI/2016

La Banda de Música de la Fila actua a l´auditori de la Lira

El concert, que va tancar el cicle «Amposta, de Banda a Banda», va tenir lloc el passat dissabte 30 d´abril i responia a la invitació de la Lira Ampostina amb motiu de la celebració del seu centenari.

Eren les 20 hores del passat dissabte 30 d’abril quan Octavi Ruiz es dirigia davant d´un públic que omplia l’Auditori de La Lira Ampostina, per donar la benvinguda a la Banda de Música l’Unió Filharmònica, La Fila. Era la banda convidada per la cloenda del cicle “Amposta, de Banda a Banda”, en aquesta edició programada dintre del Centenari de la Societat Musical La Lira Ampostina.

Una invitació feta ja des de feia més d’un any i que la Fila es va sentir molt il·lusionada en portar-la a terme. Des d´un principi, predisposada per que aquest acte fora un gran esdeveniment musical i també per tal de expressar la gratitud i el bon diàleg existent entre les dues societats.

Per aquest concert, el director Carles Royo de la Banda de Música de la Fila, va presentar un repertori d’obres arranjades i escrites per músics de la mateixa Societat: Tomàs Simón, Lionel Beltran i el propi Carles Royo.

La primera part es va interpretar el pas-doble Imposita, de Tomàs Simón. A continuació es va interpretar l’obra Wild West, obra composada per Lionel Beltràn. Les Danses Simfòniques de West Side Story, del compositor Leonard Bernstein, amb arranjament de Carles Royo, va ser l’obra que va tancar aquesta primera part. Obra on es recopila part de la partitura inicial, escrita a principi dels anys 60 per al musical i després pel·lícula del mateix nom i d’una dificultat notòria que solistes i Banda van interpretar d’una manera exitosa.

Abans de continuar amb el repertori del concert, es va fer un petit descans que va ser aprofitat per a que els presidents de les dues Societats, Sr. Xavier Escrihuela i la Sra. Núria Gómez, fessin un breus parlaments agraint-se mútuament les facilitats i les ganes per dur a efecte aquest acte. Va aprofitar la presidenta Núria Gómez per convidar públicament a la Lira Ampostina a oferir un concert el proper any 2017 dintre del Centenari de la Unió Filharmònica d´Amposta, invitació que va ser també molt ben rebuda per part de la Lira.

Acte seguit es va donar pas a la segona part del concert on la Fila va interpretar la sardana Juny, de Juli Garreta, amb un arranjament fet per Carles Royo. La següent obra va ser La Llegenda de Sant Jordi, obra escrita per Tomàs Simón. Ja per finalitzar el concert La Banda de Musica de La Fila, va interpretar Montsià, suite en cinc parts on el seu compositor Carles Royo, expressa musicalment tot l´entorn natural i cultural de la nostra comarca, on el riu és el protagonista. Al finalitzar-la, els aplaudiments van substituir a les notes musicals donant fe del reconeixement a la tasca portada a terme.

Va ser llavors quan el director de la Banda, Carles Royo, es va adreçar al públic i a tota la Societat de la Lira , desitjant-los molts d’èxits per als propers anys i perquè no, centenaris.

Va pujar altre cop a la tarima, va aixecar els braçosi va donar l’entrada a la peça musical Amposta, per molts anys!, també un arranjament del mateix Carles Royo, peça que amb un mateix tema, el conegut com a Moltes Felicitats i amb diversos ritmes de la nostra tradició musical, va fer que a la seva finalització, el públic en peu ovacionés llargament a la Banda.

Un concert extraordinari per un moments històric d’un Centenari. Un concert que tot i la seva durada, quasi dues hores, es va fer curt per la intensitat i diversitat de les obres interpretades.

I per acabar, la Lira va oferir un refrigeri als músics, junta de la Fila i a les autoritats que van assistir al concert, entre elles l´alcalde d´Amposta.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > La Banda de Música de la Fila actua a l´auditori de la Lira
Foto: La Lira Ampostina




T´agrada cantar?