La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

CONCERT BENÈFIC LA FILA AMB...

Cicle de concerts socials en reconeixement a la tasca de les entitats i associacions de caràcter social d’Amposta.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Banda de Música > CONCERT BENÈFIC LA FILA AMB...Des de la Societat Musical la Unió Filharmònica som conscients de l´important paper que les associacions i entitats de caràcter social estan desenvolupant a la nostra societat, amb la tasca que porten endavant des del voluntariat i l´altruisme. Unes associacions dirigides als col·lectius més vulnerables, a la defensa dels drets humans, en contra de la discriminació racial, en definitiva, buscant el compromís amb els més desfavorits. Unes altres, orientant i donant suport tant a persones afectades de greus malalties com als seus familiars i cuidadors, impulsant activitats de divulgació i estudis contra aquestes malalties.

 

A la nostra ciutat hi ha diverses associacions i entitats que gràcies a la tasca dels seus voluntaris i col·laboradors treballen per millorar el dia a dia de moltes persones i de les seves famílies: ACAF - Fibromialgia del Montsià, ADC Diabètics  Montsià, FAFAC Alzheimer del Montsià, Associació Lluita contra el càncer del Montsià, APASA, Cáritas Amposta, Creu Roja Amposta i Mans Unides Amposta. Sense oblidar-nos de les que, segurament, s´aniran afegint en aquesta llista al llarg dels anys.

 

Per tal d´agraïr i reconèixer aquesta tasca, però també per mostrar la vesant social d´una entitat com la nostra, on la música i especialment la Banda ha estat i és un mecanisme de cohesió i integració social, es crea un cicle de concerts socials a benefici de cadascuna d´aquestes associacions, un cicle que vam anomenar LA FILHA AMB (el nom de l´entitat). Cicle de concerts socials de la Unió Filharmònica d´Amposta.

 

El primer concert es va realitzar el 8 de març de 2008 a l´auditori de la nostra societat. L´entitat escollida per iniciar el cicle va ser l´Associació Lluita contra el Càncer del Montsià. L´any 2009 l´entitat beneficiària va ser Mans Unides (que va coincidir amb el seu 50è aniversari), el 2009 fou Creu Roja Amposta i el 2011 va estar destinat a l´Associació de Diabètics d´Amposta-Montsià.

 

Els concerts tenen un doble objectiu: oferir un espai per a que les  associacions i entitats puguin fer difusió de les tasques que estan desenvolupant i a la vegada per recaptar fons entre el assistents. Per a aquest efecte, al començament del concert es fa entrega al públic d´un sobre on, un cop finalitzat l´acte, poden dipositar la seva aportació econòmica.

 

Passats ja quatre anys des del primer concert, el Cicle està plenament consolidat i a més, la situació econòmica i social actual, el fa més necessari que mai. En aquesta línia treballarem.

 

Informació relacionada:



T´agrada cantar?